IT’er wantrouwt beveiliging cloud

Bedrijven die een overstap naar de cloud overwegen, maken zich grote zorgen over de beveiliging, blijkt uit onderzoek van Netwrix. 65 procent van de ondervraagde bedrijven maakt zich zorgen over de veiligheid van data die in de cloud wordt opgeslagen. De bedrijven die de overstap naar de cloud maken, nemen in veel gevallen dan ook extra beveiligingsmaatregelen.

Uit het onderzoek ‘Cloud Security Survey’ uit 2015 van it-leverancier Netwrix, blijkt dat 44 procent van de ondervraagden een voorkeur heeft voor een hybride cloudmodel, waarbij een deel van de data en applicaties on-premise blijft. Dit onderzoek is wereldwijd gehouden onder zeshonderd it-professionals uit uiteenlopende sectoren/branches.

69 procent van de ondervraagde it-professionals is bang dat een migratie naar de cloud het risico op ongeautoriseerde toegang tot data en applicaties vergroot. 37 procent van de bedrijven die bereid zijn te investeren in beveiliging kiezen voor de private cloud. Daarnaast is ook iets minder dan de helft bang dat hun account wordt gekaapt door cybercriminelen. Om deze redenen nemen bedrijven die overstappen naar de cloud vaak extra maatregelen op het gebied van beveiliging. Voorbeelden van de maatregelen die bedrijven treffen zijn: het verbeteren van identiteits- en authentificatiebeheer (56 procent) en het inzetten van encryptie (51 procent).

13 procent van de bedrijven verwacht niet in de nabije toekomst over te stappen op cloud computing. Één derde van deze bedrijven wil de overstap heroverwegen als de beveiligingsmechanismen in de cloud verbeterd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-08T14:47:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.