Belgische gevangenis uitgerust met ‘Prison Cloud’

gevangenis

De justitie gaat alle Belgische gevangenissen uitrusten met het beveiligde platform Prison Cloud van het Ieperse bedrijf E-Bo Enterprises. Het platform helpt gedetineerde bij een normale terugkeer in de maatschappij. Bijvoorbeeld door het online zoeken naar een baan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

E-Bo Enterprises is het Ieperse bedrijf achter 'Prison Cloud'. Het platform is gebaseerd op eboVision, een platform dat bedrijven in staat stelt om hun eigen medewerkers op elk moment toegang te geven tot vertrouwelijke informatie. 

In de gevangenissen wordt elke cel voorzien van een flatscreen-tv. De gedetineerde kan deze alleen activeren met een unieke usb-sleutel, waarop al zijn persoonlijke informatie zit opgeslagen. In de eerste plaats is het de bedoeling dat Prison Cloud een gedetineerde mee begeleidt naar een normale terugkeer in de maatschappij. Daarnaast kunnen gedetineerden vanuit hun cel bellen, digitale tv kijken, films huren en gamen.

Controle

Volgens E-Bo Enterprises is Prison Cloud goed beveiligd. 'Vanuit een centrale kamer kunnen cipiers de volledige controle bewaren', klinkt het. De gevangenisdirectie bepaalt ook welke websites een gedetineerde mag bezoeken en wat hij daar kan doen. Zo kan hij niet op sociale media terecht.

Op dit moment zijn er al twee gevangenissen uitgerust met het platform: een in Beveren en een in Leuze. De komende drie jaar volgen de andere gevangenissen. 'Hoeveel de opstart van een 'Prison Cloud' kost, is afhankelijk van het aantal uit te rusten cellen en de vereiste werkzaamheden', zegt minister van Justitie Koen Geens. In de gevangenis van Marche-en-Famenne, dat over 312 plaatsen beschikt, bedragen de installatiekosten alvast negenhonderdduizend euro.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-07T15:34:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.