Cegeka helpt Carglass België naar de cloud

Carglass ruitvervanging

Carglass, wereldwijd opererend als specialist in het vervangen van autoruiten, heeft zijn erp-toepassing Microsoft Dynamics AX in de publieke cloud huisvest. Voor België is dit naar eigen zeggen een primeur. It-dienstverlener Cegeka zorgde voor de erp-integratie en ontwikkelde ook extra software voor Carglass. Het bedrijf gaat aan de slag met nieuwe bedrijfssoftware, en die draait nu op Microsoft Azure in de datacenters van Microsoft in Amsterdam en Dublin.

Met de implementatie krijgt Carglass een beter zicht op de stockbewegingen, tarifering, enzovoort. Alle business units halen hun informatie dan ook uit de cloud. Carglass gelooft er dan ook sterk in dat de cloud voor nog meer stabiliteit, flexibiliteit en snellere responstijden gaat zorgen. Ook het schalen en switchen tussen meer of minder capaciteit gaat een stuk vlotter.

De software-op-maat die Cegeka bouwde, bestaat onder andere uit een extra laag die niet alleen met Dynamics AX integreert, maar ook met tal van andere toepassingen. Onder meer met Carglass’ website, met de telefoniesoftware, het tijdsregistratiesysteem, de magazijnbeheertoepassing en met de Europese databank van ruiten en accessoires van het moederconcern Belron (ook eigenaar van Autotaalglas) is er een koppeling.

Carglass en Cegeka zijn al sinds 1998 partners van elkaar op ict-gebied. Cegeka levert beheerdiensten voor de Carglass-vestigingen in Nederland, België, Zweden en Zwitserland. Op Nederland na hebben deze vestigingen een eigen, fysiek gescheiden it-omgeving, maar zij werken wel met dezelfde bedrijfsapplicaties. Carglass België werkte tot voor kort onder meer met zelf ontwikkelde erp-systemen voor de backoffice (gebaseerd op Oracle), fitting en distributie, bedrijfsapplicaties voor de processen rond herstel en distributie van autoruiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-19T09:34:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.