Hybride cloud bevordert digitale transformatie

Digitale transformatie

Bedrijven die een hybride cloud gebruiken, kunnen makkelijker digitale initiatieven implementeren. Zij zijn dan ook het verst op gebied van digitale transformatie. Dat concludeert EMC op basis van onderzoek, uitgevoerd door IDG Research Services onder negenhonderd respondenten in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa.

Het onderzoek toont aan dat bedrijven die een hybride cloud gebruiken, flexibeler zijn bij de inzet van hun it-middelen. Hiermee kunnen ze sneller, gemakkelijker en goedkoper digitale initiatieven implementeren. Hierdoor zijn zij het verste op het gebied van digitale transformatie. Daarnaast blijkt dat bedrijven die de hybride cloud omarmen, drie keer meer kans maken om hun business- en it-infrastructuurdoelen te behalen.

Digitale transformatie

92 procent van de respondenten geeft aan dat de competitieve strategie van hun organisatie vraagt om digitale businessinitiatieven. Daarnaast ziet 90 procent digitale business als topprioriteit in de komende een tot drie jaar. Door ‘digitaal te denken’ kunnen organisaties de klantervaringen verbeteren, flexibiliteit vergroten, meer businesskansen creëren en de kosten verlagen.

De belangrijkste motor voor digitale transformatie  is het verbeteren van de customer experience (87 procent). Dit wordt gevolgd door het werven van nieuwe klanten (86 procent) en meer innovatie (82 procent). Tot slot ziet 81 procent de mogelijkheid om realtime zakelijke besluiten te nemen als drijfveer voor digitale transformatie.

De verandering naar een digitale onderneming is complex en vergt veel tijd. It-managers lopen daardoor tegen meerdere obstakels aan. Zo hebben ze een beperkt budget en resources (38 procent), zijn er gefragmenteerde it-omgevingen (30 procent) en is er een gebrek aan de juiste technologieën (29 procent).

Hybride cloud

Om deze obstakels te overwinnen, gaan it-managers vaak over op de hybride cloud. Deze kan bestaan uit een combinatie van een traditioneel datacenter, een private cloud, een managed private cloud en een public cloud. Maar liefst 83 procent van de respondenten maakt gebruik van een hybride cloud-omgeving, of is van plan die te gaan gebruiken. Het hybride cloud-model is volgens 73 procent van de respondenten dé weg naar een digitale business.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-27T14:00:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.