F5 Networks ziet gouden toekomst hybride cloud

cloud computing

Beveiligingsleverancier F5 Networks zegt dat de hybride cloud de nieuwe norm wordt. Dit vanwege de flexibiliteit en mogelijke kostenbesparingen. Dit concluderen zij op basis van het jaarlijkse 'State of Application Delivery'-onderzoek.

F5 Networks doet jaarlijks onderzoek naar de trends in het gebruik van zakelijke applicaties en hoe deze binnen it-infrastructuren worden geleverd en beheerd. Hieruit blijkt dat 30 procent van de EMEA-bedrijven een ‘cloud-first’-strategie hanteert. Hierbij worden eerst cloud-gebaseerde oplossingen overwogen, voordat er it-investeringen worden gedaan. Meer dan twee derde van de respondenten verwacht dat aan het einde van dit jaar de helft van alle applicaties in de cloud wordt gehost. 

De beveiligingsleverancier ziet hierbij vooral een rol weggelegd voor de hybride cloud. Deze cloudvorm biedt namelijk flexibiliteit en de mogelijke kostenbesparingen. Vooral het midden en kleinbedrijf kan hiervan profiteren. DevOps en software-defined networking (SDN) worden als sleutelelementen gezien voor de kostenreductie en de verbetering van de time-to-market.

Beveiliging van gebruikers en gegevens

Er is in het onderzoek ook gekeken naar applicatiebeveiliging. Hieruit blijkt dat de focus ligt op het beschermen van clients, verzoeken en antwoorden. Dit zijn de kritieke punten waarop data makkelijk is te misbruiken.

De meest toegepaste applicatie-services qua beveiliging zijn netwerk-firewalls (84 procent) en antivirus-technologie (85 procent). De uitdaging ligt elders: 22 procent stelt dat het grootste gevaar schuilt in het ontbreken van begrip vanuit medewerkers.

Tot slot voorspelt F5 dat het gebruik in applicatiediensten per dag gaat toenemen. Dit komt doordat 42 procent van de bedrijven de ontwikkeling van mobiele applicaties bovenaan zet op het lijstje van it-kosten. Momenteel gebruikt bijna de helft van de Europese bedrijven meer dan tweehonderd applicatiediensten per dag.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-28T13:48:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.