Merkel doet een rondje cloud, IoT en drones

CeBIT 2016

De Duitse bondskanselier Angela Merkel bezocht dinsdagochtend 15 maart 2016 ict-vakbeurs CeBIT in Hannover. In een twee uur durende wandeling over de beursvloer liet ze zich samen met de president van Zwitserland, Johann Schneider-Ammann, bijpraten over onder meer drones, cloud computing, internet of things (IoT) en andere trends op het gebied van ict.

De rondgang begon op de stand van Zwitserland, dat dit jaar het partnerland van de beurs is. Daar luisterde Merkel onder meer naar presentaties van drone-bouwer Wingtra, Swiss Post, tech instituut ETH Zürich en de Zwitserse financiële infrastructuurdienstverlener SIX.

De bondskanselier liet zich ook bijpraten over IoT, beveiligingssoftware en augmented reality en bezocht onder meer de stands van Deutsche Telekom, IBM en Intel. Gespreksonderwerpen waren onder andere security, datacenteroplossingen en embedded systemen. Bij IBM stond supercomputer Watson en de mogelijkheden voor zakelijke toepassingen centraal.

Tijdens een toespraak benadrukte Merkel dat CeBIT een belangrijke rol vervult in de ict-sector. Ze zei dat bedrijven, publieke instellingen en de maatschappij stap voor stap veranderen naar digitale organisaties. Tot slot wees ze erop dat grote en middelgrote bedrijven en start-ups uit alle zeventig deelnemende landen beschikken over oplossingen die hen in staat stellen om nieuwe trends vorm te geven.

Afwezig

Het idee om een rondje te maken over de beursvloer stamt van 2014 toen Merkel met de Britse premier Cameron een rondgang over de beurs maakte. Groot-Brittannië was dat jaar partnerland.

In 2015 opende Merkel op zondagavond de CeBIT, maar haar tour werd de volgende dag op het laatste moment afgezegd in verband met spoedoverleg over de situatie in de Oekraïne. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-15T17:29:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.