Amazon Web Services viert tiende verjaardag

CeBIT 2016

Amazon Web Services (AWS), het cloudonderdeel van internetwinkelgigant Amazon, viert in 2016 zijn tiende verjaardag. Nederlandse klanten waren onder de eerste gebruikers van de clouddienst, toen AWS in 2006 begon. Vorig jaar besloot AWS een kantoor in Den Haag te openen met als doel Nederlandse bedrijven de cloud in te helpen.

Op de ict-vakbeurs CeBIT in Hannover is AWS deze week aanwezig met een opvallende en toepasselijke buitenstand in de vorm van een wolk. Het bedrijf zag in de afgelopen tien jaar in de Europese Unie een versnelling bij bedrijven om clouddiensten in gebruik te nemen.

AWS heeft inmiddels een netwerk van lokale teams opgebouwd die klanten kunnen helpen de overgang naar de cloud te maken. Daarnaast biedt AWS Nederlandse startups toegang tot het zogeheten Activate-programma, dat voordelen biedt als gratis trainingen en een krediet tot honderdduizend dollar om de AWS-cloud te gebruiken.

Klanten

De Amazon-cloud op CeBIT 2016

Naast startende bedrijven als WeTransfer, 3DHubs en Human.co heeft ASW het afgelopen decennium ook grote klanten binnengehaald, als Unilever, Shell, Philips, Randstad, Wehkamp, Endemol, Talpa, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Essent. Wereldwijd boekte de cloudaanbieder in het afgelopen vierde kwartaal een winst van 2,4 miljard dollar (een groei van 69,5 procent), met een operationele marge van 28,5%. AWS zegt momenteel meer dan een miljoen actieve klanten over de hele wereld te bedienen. Overigens viert Amazon.com dit jaar zijn eenentwintigste verjaardag; het moederbedrijf opende in juni 1995 zijn deuren op het web,

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-16T11:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.