Laatste EMC World voor topman Joe Tucci

Joe Tucci

EMC-voorzitter en ceo Joe Tucci laat weten dat de editie 2016 van EMC World zijn laatste zal zijn. Of de topman EMC definitief gaat verlaten is nog onduidelijk, maar Tucci bedankt het publiek duidelijk geëmotioneerd voor alle edities en zijn tijd bij EMC.

Joe Tucci werkt sinds 2001 voor EMC en zou eigenlijk in 2012 met pensioen gaan. Of Tucci EMC gaat verlaten is onduidelijk. Tucci zal in ieder geval niet meer als voorzitter en ceo aanwezig zijn tijdens het internationale evenement van EMC.

Kort na zijn aankondiging neemt Michael Dell het woord en bedankt Tucci. Dell kondigt hierbij aan dat EMC en de bijbehorende dochters gaan vallen onder de nieuwe moederorganisatie Dell Technologies en dat Dell en EMC als cloudservice- en datacenterorganisatie verdergaan onder de naam Dell EMC. David Goulden, nu ceo van EMC II, wordt na de integratie ceo voor de gecombineerde organisatie Dell EMC.

Beste jaren EMC

Tucci laat tijdens de opening weten dat hij gelooft dat EMC zijn beste jaren ingaat. De keuze om samen te gaan met Dell is een strategische keuze om een organisatie te creëren voor de toekomst. Tucci laat weten dat één keer in de zoveel tijd grote veranderingen plaatsvinden die de maatschappij veranderen. Als voorbeeld benoemt hij de industriële revolutie, die ervoor heeft gezorgd dat de wereld significant veranderde en waarbij nieuwe bedrijvigheid op gang kwam. De nieuwe industriële it-revolutie vraagt in zijn ogen om een organisatie die bedrijven kan ondersteunen met verschillende oplossingen die bijdragen aan het bestaan in de toekomst.

Tucci begon zijn carrière als systeem programmeur bij RCA en werkte ook bij Wang. Hij werd in 2001 ceo van EMC en is daarbij sinds 2006 voorzitter van de raad van bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-02T22:14:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.