HPE wil versnelling in uitbouw Cloud28+

cloud computing

De Europese marktplaats Cloud28+, waar aangesloten bedrijven hun clouddiensten aanbieden, wil versneld uitgroeien tot een servicehub voor hybride cloudoplossingen. Om dit te bereiken is er onder andere een appcenter ingericht, extra technologie toegevoegd en meer digitale marketingmogelijkheden voor partners gecreëerd. Hewlett Packard Enterprise (HPE), de in opdracht van de Europese Unie voortrekker van dit initiatief, kondigt deze uitbreidingen aan op een bijeenkomst voor journalisten en analisten op Schiphol.

Cloud28+ is gestart als catalogus waar aangesloten ict-dienstverleners, internetserviceproviders en wederverkopers hun clouddiensten middels functionele beschrijvingen aanbieden. Doel is het optuigen van een Europees raamwerk waar vraag en aanbod op het gebied van cloud samenkomen. Cloud28+ is bedoeld als tegenhanger van de Amerikaanse cloudmarkt en bestaat uit een mix van verschillende diensten voor hybride cloudoplossingen (private en publieke).

‘Met Cloud 28+ willen we een oplossing aanbieden voor bedrijven en publieke organisaties die wel naar de cloud willen maar kampen met een inflexibele it-architectuur. De open framework technologie van Cloud28+ biedt een flexibele en schaalbaar alternatief’, stelde Xavier Poisson Gouyou Beauchamps, topman van HPE Hybrid IT Emea op de pers- en analistenbijeenkomst Cloud28+ Acceleration 2016 in het Steigenberger Airport Hotel op Schiphol.

Alternatief

Op dit moment telt Cloud28+ 225 leden, zo’n duizend diensten en vijftienhonderd eindgebruikers, meldde Poisson Gouyou Beauchamps. Volgens hem betekent dit dat de basis er ligt en dat het nu tijd is voor versnelling. Cloud28+ moet uitgroeien van een catalogus naar een servicehub. Die bestaat naast het servicecenter (met integratiediensten) uit een appcenter. Hier kunnen partners apps plaatsen die middels de softwarecontainertechnologie van Docker gedownload kunnen worden. Naar verwachting wordt er op termijn ook non-container-technologie voor het ophalen en distribueren van apps naar eindgebruikersomgevingen in de appwinkel opgenomen.

Cloud28+ is gestart met Openstack-technologie (HPE Helion Openstack) maar na feedback van partners is het technologieplatform uitgebreid met onder andere Microsoft Azure en Hyper-V, VWware, Ormuco en het reeds genoemde Docker. Poisson Gouyou Beauchamps: ‘Onze partners gaven aan dat zij te maken hebben met de ‘installed base’ van hun klanten. Die willen dat niet zo maar over boord gooien ten faveure van Openstack.’

Multicloud

Verder worden er verbeteringen aan de gebruikersinterface (onder meer betere zoekfilters) aangekondigd en komt er functionaliteit voor het opstellen van een service level agreement (sla). Een andere aanvulling die HP aankondigt is de uitbreiding van de mogelijkheden voor partners om digitale marketing te bedrijven en Cloud28+ beter onder de aandacht te brengen van hun klanten. Daar hoort onder meer een realtime analytics dashboard bij waarmee aan ‘lead generation’ kan worden gedaan.

De HPE-manager vertelde ook dat Cloud28plus meer partners wil aantrekken, 'al gaan we daar niet op jagen. Het moet op vrijwillige basis geschieden’. Een van de partners van het eerste uur en lid van de adviesraad is het Duitse Pironet (onderdeel Cancom). Algemeen directeur Khaled Chaar van deze hostingaanbieder verklaarde op de bijeenkomst dat de kracht van Cloud28+ niet zozeer zit in de deelname van grote bedrijven maar juist in de toetreding van de kleine ict-aanbieders. ‘Die hebben specifieke kennis in huis en bieden oplossingen voor niches die ze via Cloud28+ nu ook in de hybride cloud kunnen aanbieden. De vraag naar multicloud zal alleen nog maar toenemen, is onze verwachting.’

Lees ook het verhaal uit Computable Magazine: Cloud28+ als Europese cloudstore

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-19T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.