Telenet introduceert CloudXpress

Telenet Business brengt CloudXpress op de markt. Dit product maakt het mogelijk om een private verbinding op te zetten tussen het eigen bedrijf en een cloudleverancier. Hierbij wordt naar eigen zeggen het gemak van de publieke cloud gecombineerd met de veiligheid van een privécloud. CloudXpress is per 1 juli 2016 beschikbaar.

Met CloudXpress worden bedrijfsgegevens niet langs het openbare internet verstuurd, maar langs een privéverbinding, beveiligd en gescheiden van andere klanten. Bovendien is de verbinding volgens Telenet stabieler en efficiënter, aangezien al het dataverkeer van een bedrijf rechtstreeks naar hun MPLS-backbone wordt gestuurd. Op die manier kunnen gevoelige gegevens toch naar een publieke cloud worden gestuurd, en kunnen bijvoorbeeld ook applicaties in de cloud worden gedraaid, zonder toegevingen naar privacy toe.

CloudXpress is beschikbaar voor Microsoft Azure, Office 365, Amazon Web Services, IBM SoftLayer en Oracle Cloud, maar Telenet laat weten dat andere leveranciers snel volgen. Bedrijven kunnen kiezen voor een capaciteit op maat, tussen 50 Mbit/s en 10 Gbit/s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-22T08:37:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.