Oracle koopt NetSuite voor 8,4 miljard euro

Contract ondertekenen

Het Amerikaanse ict-concern Oracle neemt het eveneens Amerikaanse Netsuite over. Oracle betaalt 9,3 miljard dollar (8,4 miljard euro) voor de specialist in cloudgebaseerde bedrijfssoftware. De producten van NetSuite, gericht op crm, erp en e-commerce, blijven bestaan en worden doorontwikkeld. De partijen verwachten de transactie eind 2016 af te ronden.

Netsuite levert cloudgebaseerde producten, gericht op crm, erp en e-commerce. De cloudapplicaties van beide organisaties zijn naar eigen zeggen complementair aan elkaar. Mark Hurd, ceo van Oracle, laat weten dat de producten nog naast elkaar blijven bestaan. ‘We willen zwaar investeren in de producten van Oracle en NetSuite. Dit gebeurt zowel op gebied van ontwikkeling als distributie.’

Met de overname profiteert Netsuite van de wereldwijde schaal van Oracle. Het stelt ze in staat om hun producten op grotere schaal in meerdere landen en industrieën uit te rollen.

Oracle en NetSuite

NetSuite is in 1998 opgericht door Evan Goldberg. Toen droeg het bedrijf de naam NetLedger en leverde het web-hosted accounting software. Larry Ellison, co-founder van Oracle, investeerde toen 125 miljoen dollar in het bedrijf. NetLedger werd later hernoemd tot ‘Oracle Small Business Suite’ en uiteindelijk tot NetSuite. Larry Ellison en familie bezitten nog steeds 47,5 procent van de aandelen in NetSuite.

Goldberg is nog steeds ceo van het bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Mateo (Verenigde Staten). In Amsterdam staat de Nederlandse bedrijfsvestiging. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-28T16:30:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.