Public cloud groeit met 17 procent

cloud computing

De public cloud gaat dit jaar wereldwijd met zo een 17 procent groeien. Dat is goed voor een omzet van 208,6 miljard dollar in 2016, ten opzichte van 178 miljard dollar vorig jaar. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner.

De voornaamste groeipoot zijn de cloud system infrastructure services, die goed zijn voor een groei van 42,8 procent. Ook de grootste niche, de cloud application services, gaat met 21,7 procent groeien naar een omzet van 38,9 miljard dollar.

Ondanks de groei zijn er toch nog heel wat ondernemingen die geen plannen hebben om te migreren naar de cloud. Dit terwijl bedrijven die de stap zetten tot 14 procent kunnen besparen op hun it-uitgaven.

Als voornaamste redenen om in de cloud aan de slag te gaan worden modernisering, besparing en innovatie genoemd. De cloud wordt als een integraal onderdeel van een moderne it-infrastructuur gezien. Vooral issues rond beveiliging en privacy weerhouden bedrijven ervan de stap naar de cloud te zetten.

Ook voor 2017 worden nog stevige groeicijfers verwacht. Vooral van de groei van de zogenaamde hybride cloud wordt veel verwacht. Het gaat hier om een combinatie tussen private en public cloud-toepassingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-15T10:28:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.