Gimv neemt belang van 40 procent in Mega

Deal handen schudden overname

De Belgische investeringsmaatschappij Gimv werft 40 procent aandeel in het Franse softwarebedrijf Mega International. Dat Franse softwarebedrijf helpt organisaties bij het verbeteren en innoveren van flexibele it-systemen en -processen. Andere aandeelhouders in Mega International zijn oprichter en ceo Lucio de Risi en het managementteam. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

De investering van Gimv moet Mega International voorbereiden op de volgende fase van zijn ontwikkeling. Het softwarebedrijf wil in de komende drie jaar een snellere groei realiseren in de Verenigde Staten en zowel bij bestaande klanten als nieuwe klanten, een track-record uitbouwen bij de reeds ingezette transitie naar een SaaS-aanbod. Ook moet de software uitgebreid worden voor meer toepassingen en een breder publiek.

Mega International

Mega International is actief in de sector van enterprise architecture (EA), het it-portfoliomanagement (ITPM), de analyse van bedrijfsprocessen (BPA) en governance, risico en compliance (GRC). Het bedrijf heeft acht kantoren wereldwijd, met een hoofdkantoor in Parijs. Het rekent Colruyt en Eurocontrol, biedt centrale coördinatie van de luchtverkeersleiding in Europa, tot zijn klanten. Er werken zo'n driehonderd mensen, die een omzet van 43 miljoen euro realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-25T14:51:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.