Emerson Network Power verkocht voor vier miljard dollar

Bedrijf krijgt nieuwe naam en ceo

Deal handen schudden overname

Investeringsmaatschappij Platinum Equity heeft Emerson Network Power, specialist in het ontwikkelen van bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën voor ict-systemen, van Emerson gekocht voor vier miljard dollar. Het bedrijf gaat verder onder de naam Vertiv en komt onder leiding te staan van de nieuwe ceo Rob Johnson. Emerson behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf.

De nieuwe ceo is vanaf 1 december 2016 verantwoordelijk voor de rebranding naar Vertiv. ‘Als onafhankelijk bedrijf zal Vertiv vrijheid genieten bij het samenstellen van bedrijfsstrategieën en het doen van investeringen, zal het sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt, en kan het de focus leggen op innovatieve oplossingen voor onze klanten, inclusief die in de branche van cloud computing-, mobiele en IoT-netwerken’, aldus Johnson.

Vertiv zal voortbouwen op een scala aan producten en diensten voor stroom-, koelings- en it-beheer die het voorheen al aanbood als Emerson Network Power, en zal de merken Asco, Chloride, Liebert, NetSure en Trellis blijven voeren. Emerson Network Power, nu Vertiv, boekte dit jaar een omzet van 4,4 miljard dollar. Bij de onderneming werken wereldwijd zo’n twintigduizend mensen, Het hoofdkantoor staat in Columbus (Ohio). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-05T10:45:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.