Akamai Technologies neemt Cyberfend over

samenwerking

Internetbedrijf Akamai, specialist in content delivery network-diensten, kondigt de overname aan van de Amerikaanse onderneming Cyberfend, specialist in bot- en automation-detectieoplossingen voor web- en mobiele omgevingen. Met de overname wil Akamai zijn bestaande bot management- en mitigatiediensten verder versterken. Welk bedrag met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt.

‘Met de introductie van Bot Manager eerder dit jaar, helpt Akamai online organisaties om te gaan met bots en andere geautomatiseerde agents die hun sites bezoeken’, aldus Stuart Scholly, vice president en general manager web security bij Akamai. ‘Met de Cyberfend-technologie willen we onze klanten nog betere mogelijkheden bieden om misbruik met gestolen inloggegevens op hun site te ontdekken en te stoppen. Hier profiteren zowel de online organisaties als de gebruikers van.’

Akamai Technologie richt zich op content delivery network (cdn) services en biedt onder meer cloud security-oplossingen. De Amerikaanse onderneming is opgericht in 1998 en heeft haar hoofdkantoor in Cambridge. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Londen. In Nederland is het bedrijf vertegenwoordigd in Amsterdam, in België in Brussel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-21T09:58:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.