Lancom Systems zet eindelijk in op cloudtechnologie

Bedrijf wil uitbreiden in Benelux en het Verenigd Koninkrijk veroveren

Jan Buis, director business development bij Lancom Systems

De Duitse netwerkleverancier Lancom Systems stapt als een van de laatste leveranciers in de cloud. Het bedrijf introduceert namelijk de Lancom Management Cloud. Deze software defined networking (sdn)-oplossing biedt een geautomatiseerd, centraal management voor alle netwerkcomponenten. Organisaties hebben daarnaast de kans om het beheer van hun netwerkinfrastructuur via de cloud uit te besteden aan hun partners. Het product wordt op 20 maart 2017 officieel gepresenteerd op de internationale ict-vakbeurs CeBIT.

De manier van het verkopen van netwerkproducten is totaal veranderd, aldus director business development Buis. ‘Het is belangrijk om toegevoegde waarde te bieden. Niet alleen hardware verkopen, maar een totaaloplossing aanbieden die ook aanwezig is in de cloud. Hierdoor kunnen gebruikers inspelen op huidige dynamische ontwikkelingen, zoals het internet of things.’ Volgens de Nederlander kent de cloudoplossing drie belangrijke onderdelen; draadloos (sd-wifi), intelligente switches (sd-lan) en een dynamische netwerktoegang gebaseerd op software defined wan (sd-wan). 

Licenties

Resellers krijgen een eigen toegang, waardoor ze hun eigen cloudomgeving, met daarbinnen bijvoorbeeld verschillend eindgebruikers, kunnen beheren. ‘Resellers kunnen verschillende licenties afnemen met daarbij zowel publieke als private cloudomgevingen. In totaal zijn er vier verschillende licentiegroepen, waarbij je als reseller per product betaalt. De looptijden variëren van één, drie tot vijf jaar.’ Buis benadrukt dat resellers de licentielooptijd kunnen uitbalanceren, waarbij het belangrijk is dat alle licenties van één eindgebruiker uiteindelijk dezelfde eindtijd hebben.

Laatbloeier

De director business development beaamt dat Lancom vrij laat is het met aanbieden van een cloudoplossing. ‘Het voordeel hiervan is wel dat we met resellers in overleg konden gaan over waar ze behoefte aan hadden. Zo bieden we hen de mogelijkheid om producten te verschuiven tussen klanten. We bemoeien ons verder totaal niet met eindklanten, we hoeven geeneens te weten wie het zijn.’ Zo’n 350.000 producten kunnen direct in de cloud opgenomen worden en resellers hoeven geen specifieke cloudproducten aan te schaffen. 

Europese expansie

De Nederlander benadrukt dat Lancom een oerdegelijk Duits bedrijf is dat Europees is en vooral ook wil blijven. ‘Ons hoofdkantoor staat in Aken waar ook alle interne afdelingen, waaronder de ontwikkeling, zich bevinden. De productie vindt plaats in Zuid-Duitsland. De cloud wordt nu gehost bij de eveneens in Aken gevestigde publieke host Synaix. In Nederland is Michel Woudstra al tien jaar onze countrymanager voor de Benelux, voor alle internationale sales is Peter Hoekstra verantwoordelijk.’

In 2017 wil Lancom zich verder verspreiden over Europa. ‘In eerste instantie richten we ons met de cloudoplossing op het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hiervoor hebben we ook een nieuwe country manager aangenomen, Ian Walter, die op 1 december 2016 is begonnen. Als het daar goed loopt, gaan we ons vizier richten op Scandinavië’, besluit Buis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-11T09:19:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.