Atos gaat testfase Olympische cloud in

Olympische Winterspelen 2018 in PyeongChang

Tijdens de Olympische Winterspelen 2018 in PyeongChang beleeft Atos een primeur. Voor het eerst gaat het alle kritische it-systemen van het internationale sportevenement via de cloud op afstand hosten en beheren. Eén van deze toepassingen is het Olympic Diffusion System dat real-time de distributie van wedstrijdresultaten verzorgt. Met nog één jaar voor de boeg verlopen alle technologische voorbereidingen volgens planning en gaan de operationele tests van de it-infrastructuur binnenkort van start.

Om te waarborgen dat alle twaalf wedstrijdlocaties worden gevirtualiseerd via de cloud, hebben de teams van Atos alle tests ook via de cloud uitgevoerd. Meer dan honderdduizend testuren zullen ervoor zorgen dat tijdens de Winterspelen wedstrijdresultaten van alle vijftien sportdisciplines en 102 evenementen in een fractie van een seconde (0,3 seconde) ontsloten kunnen worden voor internationale media.

Nieuwe test- en operationele centra

Een andere technologische primeur is het nieuwe Atos Integration Test Lab (ITL) in Madrid en het Central Technology Operations Center (CTOC) in Barcelona, waar alle systeemtesten op afstand worden uitgevoerd. Het ITL en CTOC ondersteunen het Technology Operations Center in PyeongChang. Het op afstand testen van systemen is kostenefficiënt en tijdbesparend. Op afstand testen biedt ook een veel grotere flexibiliteit, doordat elke wedstrijdlocatie kan worden gesimuleerd alsof de teams zich op locatie in Zuid-Korea bevinden.

‘Met nog één jaar te gaan tot de Olympische en Paralympische Winterspelen PyeongChang 2018 hebben we er alle vertrouwen in dat de technologische voorbereidingen helemaal volgens plan verlopen’, zegt Patrick Adiba, group executive vice president en coo Olympics & Major Events van Atos. ‘Het op afstand uitvoeren van alle tests via de Atos-cloud is een extra motivatie om het beste uit onszelf te halen en een succesvol verloop van de Olympische Winterspelen in 2018 te waarborgen.’

De configuratie op afstand van PyeongChang 2018 wordt ook ingezet tijdens de komende Olympische en Paralympische Spelen Games in Azië: de Olympische Spelen Tokyo 2020 en de Olympische Winterspelen Beijing 2022.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-10T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.