IBM zet in op cloud, data en Watson

IBM InterConnect 2017-update!

Arvind Krishna, senior vicepresident en research directeur van IBM Research, en David Kenny, algemeen directeur van IBM Watson.

In 2017 wil IBM iedereen naar de cloud brengen, meer data-wetenschappers opleiden en Watson verder ontwikkelen. Daarnaast wil het bedrijf stappen maken op het gebied van blockchain, niet alleen in de financiële, maar ook in onder meer de logistieke sector.

Dit vertelden Arvind Krishna, senior vicepresident en researchdirecteur van IBM Research, en David Kenny, algemeen directeur van IBM Watson, tijdens een persconferentie voor zo’n vijfenzeventig journalisten tijdens de InterConnect-conferentie in Las Vegas, die deze week plaatsvindt van 20 tot en met 23 maart 2017.

Data-scientists

Kenny: ‘We willen iedereen naar de cloud krijgen en daarom hebben we de architectuur nog verder verbeterd. Daarnaast willen we in 2017 de cloud, data en Watson nog meer met elkaar verbinden. Kunstmatige intelligentie en data zien we hierbij in de context van cloud.’ De Watson-directeur benadrukt dat IBM voor deze plannen op zoek is naar veel nieuwe data-scientists en cognitieve ontwikkelaars. Hiervoor zet de onderneming in op onderwijsinitiatieven op campussen in India en China.

Internet of Things en blockchain

Wat betreft het Internet of Things benadrukken de heren dat IBM Watson niet alleen wil gebruiken om data te integreren, maar ook om sensoren slimmer te maken doordat ze ‘terugkoppeling’ te geven via kunstmatige intelligentie.
Kenny gaat ten slotte ook in op blockchain. ‘We willen hier stappen mee maken, niet alleen in de financiële wereld, maar ook in bijvoorbeeld de logistieke sector of in de diamantbranche. Ook zien we mogelijkheden voor blockchain op het gebied van e-voting of het registreren van burgers.’ Krishna lichtte dit vorig jaar al toe in een blog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-20T21:37:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.