Managed hosting door True

Cloudaanbieder OVH haalt 400 miljoen euro op

Financiering voor nieuwe datacenters, onder andere in regio Amsterdam

 

fintech

OVH, de Franse aanbieder van clouddiensten uit Roubaix, heeft in een nieuwe financieringsronde vierhonderd miljoen euro opgehaald. Een samenwerkingsverband van Franse bankinstellingen verstrekt deze doorlopende kredietfaciliteit. OVH gebruikt het geld ter financiering van de wereldwijde uitbreidingsstrategie in de komende vijf jaar, onder andere door het openen van een datacenter in Nederland.

Tot de bankenkring behoren Société Générale Corporate & Investment Banking, BNP Paribas, Groupe Crédit Agricole, HSBC France, JPMorgan Chase Bank (kantoor Parijs), CIC Nord Ouest en Banque Commerciale du Marché Noord-Europa.

OVH, in 1999 opgericht door de van oorsprong Poolse ondernemer Octave Klabe, levert clouddiensten (private, public en hybride) in vijf landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. De groep heeft een omzet van bijna vierhonderd miljoen euro in 2016/2017. Het bedrijf gaf in het najaar van 2016 het startsein voor een internationaal expansieplan en trok daarvoor de investeerders KKR en Towerbrook aan die een startkapitaal van 250 miljoen euro ter beschikking stelde.

Momenteel zet OVH 270.000 servers in binnen twintig datacenters in vijf landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Inmiddels heeft het bedrijf drie nieuwe datacenters geopend in Australië, Singapore en Polen; in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten volgen dit jaar nog een aantal nieuwe datacenters.

De clouddienstverlener heeft het streven om eind 2017 ook een datacenter in de regio Amsterdam te openen. OVH heeft zich in dit kader begin dit jaar aangesloten bij ISPconnect, de branchevereniging van internetserviceproviders in Nederland.

Recent nam OVH nog de zogeheten vCloud Air-activiteiten van VMware over. Dit cloudaanbod, gebaseerd op het software defined datacenter, is specifiek ontworpen voor hybride clouddiensten.

  

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6054283). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×