Managed hosting door True

Fintech-startup Sesamm kiest voor cloud IBM

 

Cloud computing

Sesamm, een startup die inzichten uit sociale media haalt om ontwikkelingen op financiële markten te voorspellen, gaat gebruikmaken van de IBM-cloud. De samenwerking tussen de partijen is tot stand gekomen via IBMs Global Entrepreneurs Program.

Dagelijks verschijnen er miljoenen online-nieuwsartikelen, tweets, berichten op blogs en fora met informatie die mogelijk interessant is voor beleggers, investeringsbanken en brokers. Sesamm past middels zijn platform L’Humeur des Marchés krachtige analyse-software, machinelerende algoritmes en 'natural language processing' toe om deze grote datasets razendsnel te analyseren.

In de zoektocht naar een veilige, internationale cloudomgeving voor zijn data-analyse-activiteiten is Sesamm uitgekomen bij IBM. De cloud van Big Blue garandeert bovendien dat Sesamms analyses in lijn zijn met de complexe regelgeving die de financiële sector rijk is, aldus het bedrijf uit Metz, dat een ontwikkellab in Luxemburg heeft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6054434). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.