Sentia beheert IT-platform Centralpoint

Data uit cloud

It-dienstverlener Sentia beheert sinds kort het volledige it-platform van ict-dienstverlener Centralpoint. Beide bedrijven gingen vorig jaar een samenwerking met elkaar aan om een solide platform neer te zetten. Vanuit een zelf beheerde single setup-omgeving is er het afgelopen jaar gewerkt om te migreren naar een redundante setup verdeeld over meerdere datacenters in de Sentia Cloud. De volledige migratie is nu een feit.

Met het nieuwe platform beschikt Centralpoint over een schaalbare infrastructuur, waarmee de Europese expansie maximaal gefaciliteerd wordt. ‘Er is snel in te spelen op ontwikkelingen in de markt door een volledig geautomatiseerd deployment-proces. Sentia beheert de omgeving nu volledig en geeft Centralpoint concrete garanties op de beschikbaarheid en performance van het platform’, aldus de bedrijven.

Interfaces

‘De samenwerking met Sentia zorgt ervoor dat onze webshop schaalbaar is voor de toekomst. De onderdelen van het platform, zoals shop, content management, crm, backoffice en order management, opereren autonoom maar blijven onderling communiceren via de geoptimaliseerde interfaces van Sentia’, aldus Rob Spekschoor, cto bij Centralpoint.

Sentia is een Nederlandse vestiging van de Belgische hostinggroep Intelligent. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland, België en Denemarken en richt zich op managed services voor complexe en bedrijfskritische cloud-applicaties. De onderneming telt zo’n driehonderd medewerkers.

Online-it-leverancier Centralpoint.nl, onlangs overgenomen door de Leidse Infotheek Group, is in 2001 opgericht en heeft een omzet van ruim honderdtwintig miljoen euro en negentig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-28T14:06:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.