VMware ambieert integratie met elke cloud

VMware CEO Pat Gelsinger tijdens de opening keynote

VMware omarmt de cloud volledig. Dat blijkt uit hun aankondigingen tijdens de Europese editie van VMworld 2017. Daarbij staat de keuze in een cloudoplossing centraal. Of dat nu private, public of hybride is. Ook de keuze in leverancier schuift naar de achtergrond aangezien het bedrijf met verschillende cloudaanbieders partnerschappen sluit en hun producten integreert.

Ceo Pat Gelsinger opent de plenaire sessie met een onvermijdelijk onderwerp, namelijk transformatie. Volgens het hoofd van VMware heeft technologie het nest verlaten en is het in elke markt een belangrijke drijver. In de Digital media en entertainment branche is vijftig procent van alle uitingen technologisch gedreven. Voorbeelden zijn Spotify en Netflix waarbij muziek en video’s digitaal gestreamd worden en datagedreven zijn. Ook de telecomindustrie zet grote stappen in hun transformatie. De deal met Vodafone is hierbij een voorbeeld die laat zien dat steeds meer telco’s aan de slag gaan met software defined networking en hun diensten steeds meer digitaal brengen en klaar stomen voor een 5G-netwerk. Providers gaan van losse containers naar een software gedreven netwerk.

De visie die Gelsinger bij zijn aanstelling in 2012 voor ogen had, waarbij VMware-oplossingen voor elke cloud, elk device en elke applicatie beschikbaar moeten zijn, begint nu vorm te krijgen. Voor de cloud is de visie zelfs bijgesteld van één cloud naar iedere cloud. Cloud is geen plek, leverancier of specifieke oplossing, maar een oplossing die moet passen bij elke businesscase. Vandaar dat Geslinger een nieuw cloudstrategie aankondigt. In die visie moet de private cloud gemakkelijk zijn, worden er intense partnerschappen gesloten met grote cloudproviders en wordt VMware Cloud Provider uitgebreid.

Die samenwerking met grote providers werd vorig jaar tijdens VMworld Barcelona 2016 al gecommuniceerd. VMware was toen vooringenomen om samen te werken met Amazon, dat partnerschap begint nu zichtbaar te worden met concrete oplossingen. Zo is VMware Cloud sinds eind augustus van dit jaar beschikbaar op AWS. Daarnaast werd er een partnerschap gesloten met IBM Cloud. Ook moederbedrijf Dell EMC maakte onlangs bekend een samenwerking aan te gaan met IBM Cloud. Volgens Gelsinger geeft dit aan dat de fusie van moederbedrijf EMC met Dell zijn vruchten afwerpt. Zowel Dell EMC helpt VMware met groei als andersom. Daarnaast delen Dell Technologies - de paraplu-organisatie voor Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMware dezelfde cio Bask Iyer.

Cloud trademark

Voor samenwerking met meer cloudpartners lanceert VMware een vernieuwt partnerprogramma omtrent cloud. Namelijk het Cloud Provider Program. Daarnaast is er een trademark voor cloudaanbieders ontwikkeld met VMware Cloud Verified. Cloudproviders kunnen deze verdienen wanneer zij investeren in infrastructuurtechnologieën voor de VMware Cloud. De eerste geverifieerde partners zijn; CenturyLink, Fujitsu, IBM Cloud, OVH en Rackspace.

Van ‘data centers’ naar ‘centers of data’

Naast cloud speelt ook security dit jaar een belangrijke rol voor VMware. Eerder kondigde het een nieuwe securitytoepassing aan met AppDefense, beschikbaar op VMwares Cloud; vSphere 6.5. en NSX. vSphere krijgen daarin een potentiële opvolger. NSX, het software-defined networking platform van het bedrijf is namelijk nu in de cloud beschikbaar als SaaS-oplossing en wordt ingebouwd in VMware Cloud op AWS. NSX is volgens Gelsinger ‘the secret sauce van de organisatie’. Het is nu beschikbaar in de cloud, maar ook wordt er gekeken naar toepassingen met IoT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-15T09:05:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.