SMS-specialist Messagebird haalt 60 miljoen dollar op

Investering dollar groei

Het Nederlandse Messagebird heeft zestig miljoen dollar opgehaald in een zogeheten Serie A-financiering. De ronde wordt geleid door de Silicon Valley-investeerder Accel met een participatie van Atomico en de bestaande investeerder Y Combinator. Messagebird regelt wereldwijd het messaging-, voice- chat- en videoverkeer voor zakelijke klanten.

Messagebird exploiteert een cloudcommunicatieplatform met een eigen carrierinfrastructuur voor telecommunicatie. Met behulp van in-house ontwikkelde technologie kunnen multinationals wereldwijd direct contact maken met hun klanten via sms, voice, chat en video. Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, San Francisco, Sydney en Singapore.

Messagebird claimt fors winstgevend te zijn en op weg om dit jaar een omzet van honderd miljoen dollar te realiseren. Het bedrijf zegt zo'n vijftienduizend internationale klanten te ondersteunen, waaronder Amber Alert, Uber, Deliveroo, SAP, Huawei en Heineken. De financiering wordt gebruikt om sneller nieuw personeel te werven, te investeren in klantenondersteuning en voor mogelijke overnames in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Verder treden Miles Clements, partner bij Accel, en Hiro Tamura, partner bij Atomico, toe tot de raad van bestuur.

Voice-Api

Naast de financiering maakt Messagebird de introductie van zijn voice-api bekend. Met de introductie van deze api kunnen bedrijven belfunctionaliteit in hun eigen software bouwen en de bestaande productsuite van sms en chat (zoals Facebook, Wechat en Line) combineren met directe relaties met zo'n 220 operators wereldwijd. Daarmee beweert Messagebird het grootste cloudcommunicatieplatform in termen van direct klantbereik te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-03T16:01:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.