OVH wil 1 miljard euro omzet uit clouddiensten halen

Bedrijf zoekt meer dan duizend nieuwe medewerkers

OVH-oprichter Octave Klaba tijdens de OVH Summit in Parijs

OVH, de Franse aanbieder van clouddiensten uit Roubaix, wil in de komende drie jaar een omzet van 1 miljard euro bereiken met zijn clouddiensten. Dit kondigde het bedrijf onlangs aan tijdens de OVH Summit in Parijs.

Deze aankondiging is in lijn met recente ontwikkelingen van OVH: de introductie van nieuwe regio’s, datacenters, oplossingen en de werving van meer dan duizend nieuwe medewerkers.

Tijdens de OVH Summit presenteerde het bedrijf verschillende nieuwe merken, innovaties en diensten waarmee de cloudexpert de verdere uitbreiding door wil zetten. Om dit te bereiken, brengt OVH zijn aanbod onder in drie nieuwe merken: OVHcloud, dat bedrijven ondersteunt die op zoek zijn naar een flexibele en schaalbare infrastructuur op basis van een publieke, private of hybride cloudoplossing. OVHspirit is ontworpen voor zowel starters als voor de meer gevestigde bedrijven die OVH’s servers en virtual private server (vps) willen gebruiken met een betere prijs-kwaliteitsverhouding. ‘De oplossingen zijn aangepast aan de verschillende markten per land, waarbij rekening is gehouden met de lokale technieken die worden toegepast’, aldus het bedrijf. Ten slotte is er de OVHmarket, de plug en play-oplossing van OVH waaronder diensten als  webhosting, domeinnamen, VoIP of xDSL vallen.

Datacenter in Nederland

Het nieuws volgt na het bericht uit juli 2017 waarbij bekend werd dat OVH vierhonderd miljoen euro had opgehaald, verstrekt door een samenwerkingsverband van Franse bankinstellingen. OVH gebruikt het geld ter financiering van de wereldwijde uitbreidingsstrategie in de komende vijf jaar, onder andere door het openen van een datacenter in Nederland, in de regio Amsterdam. OVH heeft zich in dit kader begin dit jaar aangesloten bij ISPconnect, de branchevereniging van internetserviceproviders in Nederland. Het was in eerste instantie de bedoeling dat het datacenter eind 2017 vorm zou krijgen, maar volgens de onderneming zal dit jaar niet gehaald worden. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer een datacentrum in Amsterdam de deuren opent. 

OVH, in 1999 opgericht door de van oorsprong Poolse ondernemer Octave Klaba, levert clouddiensten (private, public en hybride) in vijf landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. De groep heeft een omzet van bijna vierhonderd miljoen euro in 2016/2017. Het bedrijf gaf in het najaar van 2016 het startsein voor een internationaal expansieplan en trok daarvoor de investeerders KKR en Towerbrook aan die een startkapitaal van 250 miljoen euro ter beschikking stelden.

Open Cloud Foundation

Naast de nieuwe merken, kondigde OVH tijdens de Summit de oprichting van de Open Cloud Foundation aan, waarmee OVH zijn inzet voor gestandaardiseerde technologieën en een open cloud principe wil onderstrepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat zullen ze dus niet halen, daar ze vandaag volledig lam liggen. het hele datacenter ligt er uit.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-07T09:21:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.