IBM en Salesforce worden partners in cloud

IBM en Salesforce starten een cloudpartnerschap. Kern hiervan is dat IBM Salesforce benoemt tot ‘geprefereerd customer engagement-platform voor sales en services’. Salesforce, op zijn beurt, benoemt IBM tot favoriete leverancier van clouddiensten.

Het verder uitgebreide partnerschap bouwt voort op de combinatie van de diensten Watson (IBM) en Service Cloud Einstein (Salesforce), dat bedrijven toelaat om snellere, door kunstmatige intelligentie gedreven beslissingen te nemen. Voor organisaties betekent dat concreet dat ze hun klanten een betere, gepersonaliseerde ervaring kunnen bezorgen.

Aanleiding voor het partnerschap is volgens IBM dat het bedrijf meer en meer verdient aan de cloud. Waar cloud vier jaar geleden nog goed was voor 10 procent van de totale omzet, is dat nu al 21 procent. De 17 miljard dollar in cloudomzet in 2017 betekent een stijging van 24 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

4,7 miljard winst in 2017

Het partnerschap volgt een week nadat IBM zijn jaarcijfers bekendmaakte. Hieruit bleek dat het bedrijf in 2017 een omzet van 79,1 miljard dollar heeft behaald. Dat is omgerekend zo’n 64,4 miljard euro. Aan het eind van de streep houdt het 5,8 miljard dollar (4,7 miljard euro) aan winst over. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de ict-gigant.

IBM ziet hiermee de cijfers dalen ten opzichte van 2016. Toen realiseerde het bedrijf een omzet van 79,9 miljard dollar (66 miljard euro). Dat is 1 procent hoger dan dit jaar. Ook hield de ict-gigant toen meer winst over, namelijk 11,9 miljard dollar (9,6 miljard euro). In 2017 is de winst 5,8 miljard dollar (4,7 miljard euro). Hier is een eenmalige belasting van 5,5 miljard dollar meegerekend, die het bedrijf moest betalen vanwege een nieuw belastingsysteem in de Verenigde Staten.

Op kwartaalbasis zijn de resultaten minder goed. IBM behaalt in het vierde kwartaal van 2017 een omzet van 22,5 miljard dollar (18,3 miljard euro). Dat is 4 procent meer dan in het zelfde kwartaal in 2016. Echter draait IBM een netto verlies van 1,1 miljard dollar (895 miljoen euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-24T09:32:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.