Digital Alpha investeert ruim 100 miljoen in Cloudian

Groeikapitaal

De Amerikaanse cloudopslag-leverancier Cloudian krijgt een kapitaalinjectie van 125 miljoen dollar (102 miljoen euro) van investeerder Digital Alpha. Doel hiervan is om de ontwikkeling en verkoop van de enterprise object storage-systemen te bespoedigen. Cloudian levert hybride cloud storage-oplossingen die compatibel zijn met Amazon S3.

Ruim honderd miljoen dollar wordt ingezet voor de ontwikkeling van een flexibel inkoopmodel dat aansluit op de storage-omgevingen van klanten. Digital Alpha doet daarnaast de toezegging om nog eens 25 miljoen dollar te investeren in de uitbreiding van de activiteiten van Cloudian op het gebied van verkoop, marketing, r&d en klantenondersteuning.

SaaS-model

Recente artikelen over :

De financieringsfaciliteit van honderd miljoen dollar draagt bij aan de ontwikkeling van een op verbruik gebaseerd model voor de afname van de oplossingen van Cloudian. Dankzij de samenwerking tussen Cloudian en Digital Alpha kunnen bedrijven volgens beide ondernemingen profiteren van een oplossing op locatie die hen grip op hun data biedt en de voordelen van een enterprise storage-systeem combineert met de kostenefficiëntie van een ‘pay per use’-model. Digital Alpha faciliteert daarnaast een samenwerking tussen Cloudian en Cisco Systems op het gebied van datacenter-architecturen.

‘Deze investering stelt onze klanten in staat om te profiteren van flexibele inkoopmodellen en nieuwe hardwareopties. Dit maakt een snellere overstap naar geavanceerde object storage-oplossingen mogelijk’, zegt Michael Tso, ceo van Cloudian. ‘Met de opkomst van nieuwe bronintensieve toepassingen zoals het IoT en machine learning bieden traditionele storage-platforms onvoldoende mogelijkheden voor gegevensbeheer. De oplossingen van Cloudian bieden de schaalbaarheid, gebruikseenvoud en integratie met de cloud die bedrijven nodig hebben om een oplossing te bieden voor hun storage-uitdagingen en tijd en kosten te besparen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-06T09:36:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.