Exact neemt clouddienstverlener Parentix over

Softwareleverancier biedt nu ook beheeromgeving in de cloud

Bedrijfssoftwareleverancier Exact koopt clouddienstverlener Parentix. Beide bedrijven werkten al samen. Door de overname kan Exact nu zelf klanten ondersteunen in het beheer van hun software in de cloud. Bijvoorbeeld op het Amazon Web Services (AWS)-platform. Bovendien krijgt het door die overname aanvullende bedrijfsapplicaties in het portfolio, zoals Office 365 en Skype for Business.

Bij het Amsterdamse Parentix werken ongeveer vijftig mensen. Hoeveel Exact voor de dienstverlener neertelt is niet bekendgemaakt. Parentix wordt een dochteronderneming binnen de Exact-groep. De huidige directeur van het bedrijf, Pieter Gabes, houdt de leiding. Volgens Exact moeten door de samenwerking tussen de technische en operationele teams van beide bedrijven nieuwe diensten ontstaan en de support van clouddiensten verbeteren doordat software en beheer beter op elkaar worden afgestemd. Door de overname van Parentix krijgt Exact ook aanvullende business-applicaties in het portfolio zoals cloudapplicaties voor werkplekbeheer, Office 365 en Skype for Business.

Volgens Exact zijn klanten steeds vaker op zoek naar keuzevrijheid voor het beheer van hun bedrijfssoftware in de cloud. ‘Ze kunnen Exact-software, zoals Exact Globe, Synergy en financiële pakketten, afnemen vanuit hun eigen cloud, via Amazon Web Services (AWS), hun eigen ‘on-premise’ ict-infrastructuur, of in de cloud van Exact’, licht het softwarebedrijf toe. Nu de overname van Parentix rond is, wordt er dus een eigen omgeving opgetuigd waarin de softwareleverancier een eigen beheeromgeving biedt. Exact meldde in april 2018 al dat Exact Globe en Exact Synergy aangepast werden voor beheer op het cloudplatform van Amazon.

Volgens Exact-ceo Phill Robinson past de overname in de ambitie om de snelheid van innovatie van de softwarepakketten Globe en Synergy op te schroeven. Hij licht toe dat veel klanten er nu nog de voorkeur aan geven om de software op hun eigen infrastructuur te installeren. ‘Daarom bieden we de keuze tussen cloud of on-premise; het beste van beide werelden. We maken het onze klanten gemakkelijker om de gewenste implementatiemethode te selecteren in combinatie met de beste service en ondersteuning.’

Payroll

Het softwarebedrijf uit Delft heeft 3 juli 2018 ook bekendgemaakt dat het software voor salarisverwerking (payroll) toevoegt aan zijn boekhoudpakketten voor het mkb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-03T11:45:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.