Cheops en Indufin mikken op overnames

Investeerder neemt minderheidsbelang in it-dienstverlener

Cheops wil groeien in de Belgische markt. Hiervoor denkt het in eerste instantie aan gerichte overnames in de domeinen security en cloud. Dit gaat het bedrijf doen in samenwerking met de Belgisch-Luxemburgse investeringsmaatschappij Indufin Capital Partners, die een minderheidsbelang in de it-dienstverlener uit Edegem neemt.

Vorige week werd bekend dat Indufin op koers was om een minderheidsbelang in Cheops te verwerven. Dit om Cheops financiële slagkracht te bieden om de groeiambities op de Belgische markt waar te maken. De partijen maken nu bekend dat Indufin als strategische partner is toegetreden tot het kapitaal, Cheops-ceo Filip Goos blijft meerderheidsaandeelhouder.

Goos benadrukt dat de bedrijfsstrategie ongewijzigd blijft. Als onderdeel van zijn groeistrategie wil de ceo gerichte overnames doen voor partijen die actief zijn op het gebied van security en cloud. Daarnaast blijft Cheops investeren in zijn kernactiviteiten en breidt het zijn dienstenpakket verder uit. Tot slot wil het meer medewerkers aannemen en het potentieel van de collega’s sterker ontwikkelen.

Cheops heeft 275 medewerkers in dienst verspreid over de hoofdzetel in Edegem en vestigingen in Zaventem en Gent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-06T11:33:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.