Box benoemt ex-SAP-manager tot Europese topman

Chris Baker opvolger van snel vertrokken David Benjamin

Cloudcontentplatform Box heeft Chris Baker benoemd tot algemeen directeur van de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Baker was voormalig directeur bij SAP Concur en krijgt als opdracht mee de internationale groei te versnellen, met name in Europa en het Midden-Oosten. Baker is de opvolger van David Benjamin, die al na anderhalf jaar blijkt te zijn vertrokken.

Baker gaat bij Box aan de slag na bijna vier jaar bij SAP Concur algemeen directeur te zijn geweest. Dit onderdeel van softwareconcern SAP biedt software voor reis- en declaratiebeheer. Baker was verantwoordelijk voor het aansturen en laten groeien van teams in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Afrika, het Midden-Oosten, Scandinavië en de Benelux. Voor zijn baan bij Concur werkte hij bij onder meer Sun Microsystems, Microsoft en Salesforce.com.

Baker heeft een academische achtergrond in filosofie en psychologie door zijn studies aan Keele University en een academische graad in Knowledge Based Systems, gehaald aan de University of Sussex.

Verdere groei

Volgens Box is groei in internationale markten van fundamenteel belang voor de langetermijnstrategie. In Europa zegt de Amerikaanse leverancier van contentmanagement in de cloud te groeien met een nieuw geopend Europees hoofdkantoor in Londen en regionale kantoren in München, Parijs, Amsterdam en Stockholm.

Desalniettemin vertrok David Benjamin al na anderhalf jaar bij Box als directeur EMEA. Benjamin werd in oktober 2016 benoemd en ruimde het veld afgelopen april. Hij is nu bestuurder geworden bij Blackbaud, een Britse leverancier van boekhoudsoftware voor non-profitinstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-14T11:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.