Scansource verbreedt clouddiensten in EU via Intelisys

De Amerikaanse ict-leverancier Scansource gaat in Europa telecomdiensten vanuit de cloud aanbieden (unified communications as a service, UCaaS). Dit doet het via zijn Engelse dochteronderneming Intelisys Global, een distributeur van telecom(netwerken)-oplossingen.

Scansource nam in 2016 Intelisys Communications (inmiddels Intelisys Global) over. Via deze aankoop kon het telecom- en clouddiensten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk aanbieden. Inmiddels constateert de ict-leverancier dat ook in andere Europese landen steeds meer resellers telecomdiensten vanuit de cloud (UCaaS) aanbieden.

Om op deze behoefte vanuit Europa in te spelen, gaat Intelisys zijn dienstverlening (cloud- en connectiviteitsdiensten op basis van een ‘as a Service’-verkoopmodel) in heel Europa aanbieden. Die reseller, opgericht in 1994, huisvest zijn hoofdkantoor in Londen en heeft daarnaast een locatie in het Amerikaanse Petaluma (Californië).

Nieuwe aanstellingen voor groeiplan

Om deze uitbreiding in de Europese markt te realiseren, worden twee aanstellingen bij de Scansource gedaan. Zo is Paul Emery aangesteld als visepresident van de cloud-oplossingen en –diensten. Stephen Hackett, algemeen directeur van Intelisys Global, gaat aan de slag als hoofd van de ontwikkelingsafdeling voor cloudoplossingen. Vanuit die rol gaat Hackett nieuwe processen, partnerprogramma’s en tools implementeren en de relaties met cloudleveranciers onderhouden.

Het Amerikaanse Scansource, opgericht in 1992, heeft zijn hoofdkantoor in Greenville (South Carolina). In de Benelux beschikt het over kantoren in Eindhoven, Brussel en Luik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-17T09:51:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.