Cloudbeheer en beveiliging rode draad op VMworld

VMware toont trits aan nieuwe producten op Amerikaans evenement

Leverancier van virtualisatieoplossingen VMware heeft op zijn jaarlijkse event VMworld US een trits aan nieuwe producten gepresenteerd. Ze variëren van vernieuwing van het portfolio van networking en securityproducten, tot verbeterde beheertechnologie voor hybride clouds.

De thema’s cloud management en security vormden de rode draad van de gebruikersconferentie. Organisaties worstelen nu eenmaal met een complexe it-infrastructuur. Velen hebben hun traditionele versnipperde it vervangen door meerdere cloudoplossingen (multicloud) en daarmee zien ze zich voor nieuwe uitdagingen gesteld. Het beheren en beveiligen van combinaties van publieke en private clouds is een wetenschap op zich. En vaak ondoenlijk voor organisaties met een klein it-team.

Cloud operations

Om het beheer van multicloudomgevingen te vergemakkelijken, heeft VMware zijn cloud operations platform uitgebreid met nieuwe services voor beheer en DevOps. Deze ondersteunen beveiligings- en complianceteams bij het beheren van cloudkosten, operaties, beveiliging en compliance in alle clouds.

Een deel van de nieuw onthulde diensten betreft cloudautomatisering. Deze services stellen ontwikkelaars in staat om eenvoudig en efficiënt applicaties te bouwen en te implementeren. VMware Cloud Assembly, VMware Service Broker en VMware Code Stream zijn onderdeel van vRealize Automation.

Software-defined datacenteroplossingen

Ook voor het beheer van software-defined datacenteroplossingen heeft VMware nieuwe producten ontwikkeld. Zoals de nieuwe vSphere Platinum Edition voor geïntegreerde beveiliging applicaties, infrastructuur, data en toegang tot de digitale basis van organisaties. Hiervoor gebruikt de tool machine learning en gedragsanalyses. Beheerders kunnen veilige applicaties en infrastructuur leveren door virtuele machines te laten draaien in een ‘bekende goede staat’.

Ook zijn NSX networking- en securityportfolio heeft VMware doorontwikkeld. Volgens de leverancier helpen de verbeteringen bij de implementatie van veilige end-to-end softwaregebaseerde netwerkarchitecturen.

VMworld

Het bedrijf organiseerde VMworld in de laatste week van augustus voor de veertiende keer. Het programma stond weer bol van plenaire en technische break-outsessies. Zoals altijd was er een grote beursvloer waarop partners en marktpartijen zich presenteerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-30T11:10:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.