AWS gaat meer dan ooit voor hybride cloud

Onder de twintig aankondigingen die Andy Jassy, de ceo van Amazon AWS, deed tijdens zijn keynote op de gebruikersconferentie re:Invent zaten enkele van de huidige recente trends vervat zoals deep learning en blockchain. Opvallend is dat AWS binnenkort ook een specialist van on premise hardware zou worden.

Amazon.com zal binnenkort voor klanten servers in de faciliteiten van  de klant plaatsen. AWS Outposts is de naam van dit aanbod. Het tracht hiermee bedrijven te bereiken die een deel van hun technologische functies in de cloud willen opslaan, maar toch de controle wensen te behouden.

De stap werd door Jassy aangekondigd. Het moet AWS helpen bij het aanbieden van hybride cloudstrategiëen, een domein dat veel grotere en zakelijke klanten verkiezen, en overigens ook een aanpak waar cloudconcurrent Microsoft wel wat vooruitgang mee boekt.

Shift

De aankondiging van Amazon vertegenwoordigt een behoorlijke verandering voor het in Seattle gevestigde bedrijf, dat lange tijd het streven aanhield dat alles naar de public cloud moest gaan. Daar komt het eigenlijk nu op terug.

De AWS-hardware die in klantdatacenters wordt geplaatst als onderdeel van dit aanbod, zal VMware-software bevatten. Zowel AWS als VMware zullen het nieuwe product aan de man brengen en hun inkomsten delen, aldus Pat Gelsinger, ceo van VMware. 

Hiermee werd hun partnership van eerder dit jaar uitgebreid. 'Het is een vrij grote stap nu Amazon een ​​on-premise leverancier van hardware gaat worden', zei Gelsinger. 'Het is ook een logische samenwerking tussen de leider in de public cloud (AWS) en die in de private cloud (VMware)', klonk het.

Enkele andere opmerkelijke aankondigingen:

  • Amazon FSx voor Windows File Server is een Windows-compatibele service die Amazon kan helpen om cloud computing-klanten te werven die anders naar Microsoft Azure zouden overschakelen.
  • AWS wil de klassieke opslag via tape op de schop nemen. Het lanceert een deep archiving dienst, die vanaf 2019 wordt aangeboden
  • Amazon Managed Blockchain, een nieuwe service die kan worden gebruikt om onder meer peer-to-peerbetalingen te beheren of bedrijven kan helpen om transacties te verrichten met leveranciers.
  • Nieuwe diensten voor machine learning. Zo heeft AWS tijdens re:Invent Inferentia aangekondigd, de eerste chip voor het nemen van besluiten uit gegevens, een dienst die volgend jaar zal worden aangeboden.
  • Het bedrijf onthulde ook een service om sneller en goedkoper machine learning-algoritmen te gebruiken in de cloud van Amazon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-29T08:20:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.