Gebruik cloud maal vijf op acht jaar tijd

Welk type bedrijf loopt voorop?

Het aantal Belgische organisaties dat kiest voor cloudoplossingen blijft stijgen. Waar in 2016 nog gemiddeld 55 procent van de Belgische organisaties een of meerdere SaaS-toepassingen gebruikte, is dat nu 64 procent. Welk type bedrijf loopt voorop?

Dit blijkt uit een analyse van Computer Profile van de cloudmarkt in België in 2018, op vraag van Computable.be. Ook het aantal cloudoplossingen als totaal van de in gebruik zijnde it-toepassingen, neemt bij alle soorten organisaties toe.

Voor de duidelijkheid: het gaat hier om cloudtoepassingen of Software-as-a-Service, dus niet om infrastructuur.

Stroomversnelling

De laatste jaren is de adoptie van cloud-oplossingen in België danig in een stroomversnelling geraakt. Om terug te gaan in de tijd: in 2010 gebruikte nog slechts dertien  procent van de Belgische organisaties een of meerdere cloud-oplossingen tegen dus 64 procent in 2018.

Dit betekent dat er in acht jaar een stijging van maar liefst 51 procentpunt heeft plaatsgevonden. Anders gesteld: dat het gebruik van cloud-applicaties zowat maal vijf is gegaan op acht jaar tijd als het gaat om het gebruik ervan in Belgische organisaties.

Kmo bovenaan

Verder maakt de analyse van Computer Profile en Computable.be duidelijk dat cloud-applicaties relatief het populairst zijn bij kmo’s: 22 procent van alle toepassingen die anno 2018 binnen deze organisaties in België worden gebruikt, betreft een cloud-applicatie. Dit tegen veertien procent bij multinationals en elf procent bij overheidsinstellingen. De Belgische kmo is dus duidelijk de SaaS-kampioen.

Wel is bij alle soorten organisaties een stijgende lijn te constateren in de penetratie van cloud-oplossingen. De cloud zit overal in de lift.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-17T11:55:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.