Meg Whitman vertrekt bij HPE

Meg Whitman

Voormalig Hewlett Packard Enterprise (HPE)-ceo Meg Whitman verlaat het bedrijf. Ze stapt uit de raad van bestuur van het bedrijf waar ze tot 31 januari 2018 ceo was. Whitman heeft volgens HPE het afgelopen jaar intensief samengewerkt met opvolger Antonio Neri om het leiderschap over te dragen.

Het bedrijf maakte in een persbericht bekend dat Whitman zich niet opnieuw verkiesbaar stelt als bestuurder voor HPE. Volgens Amerikaanse media richt de 62-jarige Whitman zich op de rol van ceo van de Amerikaanse startup voor mobiele media Quibi.

Whitman leidde van 2011 tot 2015 Hewlett Packard en later van 2015 tot 2018 het afgesplitste HPE nadat het bedrijf was opgedeeld in een hardware-bedrijf en een bedrijf voor zakelijke klanten.

Ze saneerde het bedrijf en zette nieuwe partnerprogramma’s op. In het bericht over haar vertrek uit de raad van bestuur, meldt ze dat ze het bedrijf vanaf de zijlijn zal blijven volgen en veel vertrouwen heeft in de weg die opvolger Neri is ingeslagen.

PwC

Er is al voor vervanging gezorgd. Jean Hobby, voorheen global strategy officer voor adviesbureau PwC is aangesteld als nieuw lid van de raad van bestuur van HPE.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-04T10:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.