Apax verkoopt Exact Software toch, aan KKR

Investering dollar groei

Apax Partners heeft een principeovereenkomst bekend gemaakt om de aandelen in Exact Software, een leverancier van bedrijfssoftware in de Benelux, te verkopen aan een andere investeerder: het Amerikaanse KKR. Details en voorwaarden van de transactie worden niet openbaar gemaakt. Exact gaat nu in overleg met zijn ondernemingsraad. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Vorig jaar oktober ontkende Exact overigens nog dat Apax verkoopplannen had.

Vorig jaar oktober benadrukte chief executive officer (ceo) Phill Robinson nog dat zijn bedrijf niet in de etalage stond. Op Exact Live in Jaarbeurs Utrecht zei Robinson tegen spreekstalmeester Jort Kelder dat het om 'fake news' ging. 'Er is geen verkoopproces gestart; er is geen intentie bij Apax om het bedrijf te verkopen.'

Kennelijk is er daarna wat veranderd bij Apax, dat Exact begin 2015 overnam voor zo'n 730 miljoen euro. Het softwarebedrijf werd in maart 2015 van de Amsterdamse effectenbeurs gehaald.

Met de nieuwe kapitaalverstrekker kreeg Exact extra financieringsmogelijkheden om de overstap naar cloudsoftware te ondersteunen. De internationale uitbreiding verliep echter moeizaam. Onder leiding van de huidige topman Robinson focust het Nederlandse bedrijf zich met name op de thuismarkt, en dat is de Benelux. Volgens de ceo zal met KKR aan boord de marktpositie in de Benelux nog verder worden versterkt.

Exact werd opgericht in 1984 en is gevestigd in Delft. De software van Exact wordt gebruikt door 6.700 accountants om de boekhouding te doen van meer dan 400.000 kleine bedrijven in de cloud. Daarnaast gebruiken circa 18.500 middelgrote bedrijven de enterprise resource planning (erp)-suite uitgebreide, zowel on premise als in de cloud, voor financieel beheer, logistiek, relatiebeheer, personeelszaken en salarisadministratie. Bij Exact werken 1.400 mensen in twaalf verschillende landen, vanuit 21 kantoren wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-26T13:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.