Broad Horizon lijft data-sciencebedrijf Cmotions in

Leverancier van hosted bedrijfssoftware Broad Horizon, actief in Nederland en België, neemt data-science- en -analytics-bedrijf Cmotions uit Amersfoort over. Met de overname wil de aanbieder van software en data-opslag in de cloud ook analyses van bedrijfsdata leveren aan klanten. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Bij de onderneming uit Amersfoort werken zo’n 65 werknemers. Een woordvoerder van Broad Horizon benadrukt dat het voor Cmotions ‘business as usual’ blijft. ‘Cmotions blijft in Amersfoort gevestigd in het eigen pand en ook de 65 medewerkers blijven op hun plek. Wel zal Cmotions zijn kennis met betrekking tot data delen met onze zusterbedrijven als True, Abecon, Breinwave, GreatCircle en House of Engagement.’

Nieuwe directie

"De Broad Horizon groep bestaat uit de bedrijven True, Abecon, Breinwave, GreatCircle, House of Engagement en nu dus ook Cmotions. "

Coos Keijser en Ronald Wiekenkamp, oprichters van Cmotions, hebben de organisatie inmiddels verlaten. Een woordvoerster van Cmotions geeft aan dat zij 'een andere richting aan hun leven gaan geven, buiten de it'. Cmotions-partners Kees Groenewoud en Tino Faulhaber gaan samen met Broad Horizon de directie vormen en zullen tevens aandeelhouder worden van Broad Horizon. 

Ze geeft verder aan dat Cmotions nu een geïntegreerde oplossing kan aanbieden, waarbij Broad Horizon verantwoordelijk is voor de it-kant en Cmotions voor het data-analytics-gedeelte. 

Broad Horizon, een van de grotere Nederlandse managed hosting- en cloudbedrijven, is ook eigenaar van managed hostingprovider True, waar onder meer de website van Computable is ondergebracht. De laatste jaren heeft het Amsterdamse bedrijf diverse overnames gedaan, waaronder House of Engagement en Abecon, beide leverancier van Microsoft Dynamics-diensten.

Eind 2018 nam het ook virtualisatiespecialist Square One Solutions uit Warmond over. Bij Broad Horizon werken ruim vierhonderd mensen. De Broad Horizon-groep bestaat uit de bedrijven True, Abecon, Breinwave, GreatCircle, House of Engagement en nu dus ook Cmotions. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, Hilversum, Nieuwegein, Maastricht en Amersfoort. Broad Horizon heeft ook een kantoor in het Belgische Gent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-26T11:57:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.