Unit4 rekent vast bedrag voor cloudmigratie

Een fixed price zou kosten besparen en de tijd verkorten tussen migratieverzoek en de levering daarvan

Unit4 wil zijn klanten meer prijstransparantie bieden bij hun overgang naar de cloud. De leverancier van erp- en bedrijfssoftware regelt cloudmigraties vanaf nu aan de hand van een vaste prijs die vooraf is overeengekomen. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens zijn gebruikersconferentie Connect 2019 in Amsterdam.

De tarieven die de dienstverlener in rekening brengt voor een migratie naar de cloud hangt af van het aantal dagen dat de migratie-experts verwachten bezig te zijn. Dit bepalen ze aan de hand van een assessment, waarin ze de behoeften van de klantorganisatie bekijken en evalueren. De bedragen variëren van 15.000 euro voor een migratie binnen twintig werkdagen tot 75.000 euro voor een migratietraject van 75 dagen. Bij hele grote migraties wordt het tarief op maat bepaald. Een vaste cloudmigratieprijs verkort de tijd tussen een migratieverzoek en de levering daarvan en bespaart kosten, is het idee.

Behalve prijstransparantie hamert Unit4 ook op de snelheid waarmee zijn experts cloudmigraties kunnen uitvoeren. Hiervoor maken zij onder meer gebruik van een uitbreidbare verzameling van microservices en ingebouwde kunstmatige intelligentie. De leverancier biedt zijn clouddiensten op het Azure platform.

Cloudextensies en smart automation

Tijdens het event Connect 2019 deed Unit4 nog meer aankondigingen. Zo breidt de leverancier zijn aanbod van cloudextensies op basis van microservices uit. Daarmee kunnen organisaties gemakkelijk nieuwe functionaliteit toevoegen aan hun huidige Unit4-bedrijfsapplicaties. De extensies zijn beschikbaar op ontwikkelplatform Github.

Een andere aankondiging betreft de zogeheten Smart Automation Services die de leverancier beschikbaar stelt aan zijn klantgroep Business World ERP. Deze diensten gebruiken machine learning om automatisch servicestromen toe te wijzen en af te ronden, waardoor medewerkers meer tijd hebben voor relevanter werk. Het gaat bijvoorbeeld om automatische planning van serviceorders en geautomatiseerde facturatie. Daarbij past het systeem boekhoudkundige informatie op de factuur toe, voordat het deze automatisch verspreidt ter betalingsgoedkeuring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-15T14:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.