Jaarcijfers Exact laten omzetgroei en brutowinst zien

Investering

Softwareleverancier Exact sluit het boekjaar van 2018 af met een omzet van 209 miljoen euro. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van het jaar daarvoor (184 miljoen). De brutowinst (ebitda) kwam uit op 57 miljoen. Een jaar daarvoor (2017) was dit nog negentien miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers. De nettowinst wordt niet gecommuniceerd.

Exact werd na de overname door Apax in maart 2015 van de Amsterdamse effectenbeurs gehaald. Gedetailleerde jaarcijfers worden sindsdien niet meer vrijgegeven. Nu het onderdeel van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR is, communiceert het een beperkt aantal kerncijfers over het boekjaar van 2018 en vergelijkt dit met het jaar ervoor.

Naast de omzet en (bruto)winst maakt de softwareleverancier bekend dat het aantal klanten dat gebruik maakt van Exact Online is toegenomen met 59.000 tot in totaal meer dan 400.000 organisaties. Ook claimt het dat het in de mid-market (middelgrote organisaties met minimaal twintig medewerkers) 18.500 klanten bedient.

Nederland en België

Exact focust zijn dienstverlening op kleine organisaties (maximaal twintig medewerkers) en middelgrote organisaties (vanaf twintig medewerkers) en hun accountants. Hierbij ligt de focus op Nederland en België als thuismarkten.

Exact-ceo Phill Robinson stelt dat de jaarcijfers van 2018 aantonen dat de nieuwe bedrijfsstrategie werkt. ‘Het grootste deel van de omzet komt uit de thuismarkten, waarbij er ook nog een groeiende vraag is naar ons internationale aanbod.’ Hij spreekt de ambitie uit om de omzet in de komende vijf jaar te verdubbelen.

Robinson verwacht voor die groei de huidige organische groei vast te houden. Daarnaast zet hij in op fusies en overnames om zijn product- en dienstenportfolio uit te breiden. Zo heeft Exact in 2018 drie bedrijven overgenomen, namelijk Parentix (leverancier van clouddiensten), Proquro (leverancier van procurement-software) en SRXP (leverancier van declaratieverwerking).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-28T09:41:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.