Ricoh neemt partner Docuware over

bestand

Print-specialist Ricoh lijft zijn partner Docuware in, leverancier van on-premise en cloudsoftware voor documentmanagement en workflow-automatisering. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Docuware heeft naar eigen zeggen meer dan 12.000 klanten in meer dan negentig landen via een netwerk van zeshonderd partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland en de VS. Maurits Aalders, marketingdirecteur bij Ricoh Nederland, licht de aankoop toe. ‘Bij onze klanten zien we een duidelijke vraag om digitale werkplekken in te richten. Onze overeenkomst met Docuware, dat contentdiensten aanbiedt met focus op de cloud, is in dat opzicht een belangrijke stap.’

Van partner naar dochteronderneming

Docuware is al geruime tijd een partner van Ricoh, dat de software zowel intern voor de eigen activiteiten gebruikt als bij bestaande klanten. Aalders geeft aan volop te investeren in het bedrijf. ‘Docuware wordt een zelfstandige dochteronderneming van Ricoh. We zijn vastbesloten om het partnerprogramma te behouden en uit te breiden door het netwerk te vergroten en te investeren in de verdere productontwikkeling.’

Groeiplan

De aankoop van Docuware is volgens Ricoh een volgende stap om te groeien om het gebied van diensten voor een digitale werkomgeving. Deze groei wil de print-specialist realiseren door zowel organische groei als door overnames.

Naar verwachting wordt de overeenkomst met Docuware komende zomer afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde mededingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk en het voltooien van andere gebruikelijke formaliteiten. Na de afronding wordt DocuWare een Ricoh-dochter onder leiding van Michael Berger en Max Ertl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-02T11:10:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.