DXC Technology en Google Cloud slaan handen ineen

De Amerikaanse it-dienstverlener DXC Technology en Google Cloud komt met gezamenlijke cloud-oplossingen voor de verzekeringswereld, de olie- en gasindustrie, de autobranche, retail en de bankwereld. Een en ander vloeit voort uit de rol van Google Cloud als strategisch partner binnen het netwerk van DXC.

DXC richt bovendien een Google Cloud Platform Center of Excellence (COE) en een Google Cloud Artificial Intelligence (AI) ‘center of excellence’ in. Met beide centra biedt de it-dienstverlener bedrijven een veilig, schaalbaal en cloudgebaseerd digitaal platform met ruimte voor data analytics.

SAP-oplossingen

"Ook bieden beide partijen SAP-oplossingen via het Google Cloud Platform aan voor klanten die werken met SAP"

DXC en Google Cloud investeren samen in productontwikkeling, training, certificering en marketingcampagnes om Google Cloud Platform-diensten te verkopen en te leveren. Het betreft met name diensten van DXC op het gebied van digitale werkplekken, cloud- en platformdiensten, analytics, businessprocessen en security. Deze worden verrijkt met machine learning en ai-diensten vanuit Google Gloud. Ook bieden beide partijen SAP-oplossingen via het Google Cloud Platform aan voor klanten die werken met SAP.

DXC Technology en Google Cloud

DXC Technology ontstond in april 2017 toen het Amerikaanse CSC fuseerde met de divisie Enterprise Services van Hewlett Packard Enterprise (HPE).

Google Cloud is onderdeel van Google, een van de bedrijven van Alphabet. Het onderdeel is verantwoordelijk voor de publieke-cloud-infrastructuur Google Cloud Platform (GCP) en voor de kantoorapplicaties van G Suite. GCP draait op dezelfde infrastructuur die Google intern gebruikt voor producten als Google Search en YouTube. Het platform bevat talloze diensten, zoals voor gedeelde rekenkracht (compute), opslag, databases, networking, big-dataverwerking, artificial intelligence en security.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-22T10:14:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.