SAP zet payroll voor België in de cloud

Met Employee Central Payroll zet SAP loonverwerking, en alles wat daarbij komt kijken, in de cloud. De cloudoplossing op basis van SAP SuccessFactors werd aangepast voor de Belgische markt.

Als het om software gaat, was hr (human resource) jaren geleden al een van de voorlopers in de cloud, al ging het vaak om eerder gerichte saas-toepassingen. Tegelijk is hr ook geen evidente toepassing voor een leverancier, ook niet in de cloud,  omdat er nogal wat specifieke wettelijke vereisten bij komen kijken. 

Met de lancering van Employee Central Payroll wordt SAP SuccessFactors, naar eigen zeggen, de eerste cloud-gebaseerde oplossing die alle hr aspecten dekt, van loonverwerking tot betrokkenheid van de medewerkers zelf.

Zelfde als on premise

De lancering van Employee Central Payroll, dat over dezelfde eigenschappen als de klassieke ‘on-premise' oplossing beschikt, beantwoordt aan de groeiende vraag naar cloud-oplossingen. Zowel in Europa als in België blijven cloud-gebaseerde hr-oplossingen aan terrein winnen.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe cloud hr-module werd, zo klinkt het bij SAP, veel aandacht besteed aan de ergonomische aspecten van de oplossing. Zo worden administratieve taken, dankzij de decentralisatie van de loonverwerking, gerationaliseerd en geautomatiseerd. Voorts werden ook typisch Belgische functionaliteiten, zoals Dimona en Belcotax, voorzien. 

Cloud only

Een troef van Employee Central Payroll is het Payroll Control Center, een functionaliteit die enkel beschikbaar is in de cloud-versie.  

Via Payroll Control Center zijn (geplande en ongeplande) payroll-simulaties uit te voeren en zijn de resultaten op basis van businessregels te bekijken. 'Problemen worden zo tijdens de maand verholpen en de tijdsspanne, nodig voor de reconciliatie van de loonverwerking, wordt sterk ingekort', klinkt het bij SAP.

Self Service

Ook Employee Central gaat verder op de self service-formule, die bij hr intussen ingeburgerd is. Zo kunnen bepaalde taken, die vroeger door de hr-afdeling ingevuld werden, door de werknemer zelf beheerd worden, zoals het beheren van de vakanties. 

'Door werknemers deze taken zelf te laten beheren, worden hr-processen geoptimaliseerd', oppert Sonja Van Sleeuwen, hoofd HCM Cloud Sales bij SAP. 'Terwijl hr-medewerkers zich hierdoor kunnen richten op taken die voor werknemers een grotere toegevoegde waarde hebben zoals talentmanagement of trainingen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-28T10:38:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.