KPMG zet vol in op cloud met miljardendeal Microsoft

Advies- en accountantsbureau investeert 5 miljard dollar in technologie, innovatie en digitale vaardigheden

Internationaal hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.

KPMG zet vol in op cloud computing en heeft daartoe een vijfjarige miljardendeal met Microsoft gesloten. Het internationale advies- en accountantsbureau met zijn hoofdkantoor in Amstelveen gaat intern over op Microsoft 365 en Dynamics 365 en gebruikt Azure om samen met Microsoft nieuwe clouddiensten voor zijn klanten te ontwikkelen.

KPMG en Microsoft hebben de uitbreiding van hun bestaande partnerschap gisteren beklonken. De samenwerking is een belangrijke component van de strategie van KPMG om zijn dienstverlening verder de digitaliseren. Voor deze strategie reserveert het bedrijf vijf miljard dollar, te investeren in nieuwe technologie, innovatie en verbetering van de digitale vaardigheden van het personeel, zoals data science.

Verdere digitalisering

De twee multinationals hebben afgesproken gezamenlijk te werken aan de verdere digitalisering van de KPMG-organisatie, onder meer met slimme bedrijfstoepassingen en werkplekoplossingen. Een voorbeeld is het zogeheten Digital Risk Platform voor de identificatie en beheersing van risico’s, compliance en interne audits.

De ruim 207.000 medewerkers in 153 landen krijgen de beschikking over cloudwerkplek-omgeving Microsoft 365. Bovendien worden zo’n dertigduizend werknemers in zeventien landen uitgerust met de erp- en crm-tools van Dynamics 365.

Daarnaast gaat KPMG via Microsoft Azure diverse producten ontwikkelen voor zijn klanten. Volgens de onderneming gaat het om ruim vijftig producten, zoals een complete hostinginfrastructuur, artificiële intelligentie (ai) en robotprocesautomatisering.

Wekelijks 800 mensen op training

Een deel van het budget steekt KPMG in training van zijn personeel. Volgende maand opent het een grote trainingslocatie in Orlando, Florida. Het is de bedoeling dat op die locatie wekelijks ongeveer achthonderd medewerkers en partners worden uitgenodigd voor training. Dit zou samenwerking, creativiteit en ontdekking moeten bevorderen.

Microsoft en KPMG werken al langer samen. Zo migreerde KPMG in 2017 zijn auditworkflow naar Microsoft Azure, waarop medewerkers data en analyses in een enkele interface onderbrengen. Door de toevoeging van ai kunnen ze beslissingen nemen op basis van realtime-gegevens. Deze toepassing wordt geïntegreerd met Microsoft Teams. Hierdoor kunnen de auditors bestanden centraal beheren, delen en intern bespreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-06T11:37:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.