Nederlandse cloudregio van Oracle van start

Vanuit Amsterdam biedt techbedrijf nieuwe mogelijkheden voor Europese organisaties

Oracle heeft zijn Nederlandse cloudregio opengesteld voor klanten. De infrastructuur staat in een datacenter in Amsterdam en vormt na Frankfurt de tweede datacenterlocatie van het techbedrijf binnen de Europese Unie.

Oracle kondigde zijn aanvullende cloudregio in Nederland afgelopen november aan en blijkt deze nu operationeel te hebben. Het is de verwachting dat veel Nederlandse klanten, zoals energiebedrijf Eneco en verzekeraar Menzis, hun clouddiensten op termijn migreren naar of synchroniseren met de Amsterdamse locatie. Zij nemen de diensten momenteel nog af vanuit Frankfurt. Ook voor organisaties in andere Europese landen is dit een nieuwe mogelijkheid.

Compliance

Het opzetten van cloudregio's past in de strategie waarin Oracle clouddiensten levert die voldoen aan hoge eisen op het gebied van beveiliging en wet- en regelgeving (compliance). Zo kunnen afnemers bijvoorbeeld voorkomen dat gevoelige data buiten de EU worden gehost. Amsterdam en Frankfurt zijn nu de enige twee cloudlocaties binnen de EU. Oracle heeft er ook twee in het Verenigd Koninkrijk en een in Zwitserland, maar die vallen dus buiten de jurisdictie van de unie. 

Amsterdam is een van de vijf nieuwe cloudregio’s die Oracle vanaf nu openstelt voor klanten. In totaal heeft het bedrijf wereldwijd vijftien van dergelijke regio’s. Voor het eind van 2020 verwacht Oracle er 36 te hebben, meldt het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-04T12:18:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.