CloudFest afgeblazen vanwege coronavirus

Rood stoplicht

CloudFest 2020 in het Europa-Park in de Duitse plaats Rust gaat niet door. De organisatie van het internationale cloudevenement heeft de editie geannuleerd uit vanwege een mogelijke dreiging van de verspreiding van het Covid-19 virus (coronavirus). Er zouden tussen 14 en 19 maart aanstaande zo'n zevenduizend man aanwezig zijn, waaronder brancheorganisatie ISPConnect die er zijn Dutch Night zou houden.

De organisatie van CloudFest heeft na overleg met de autoriteiten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg besloten het evenement te annuleren. Er zouden bezoekers uit alle delen van de wereld afreizen naar het cloudspektakel. Vanwege de huidige onduidelijkheid over de mate van verspreiding van het virus wil zij echter geen enkel risico nemen met de gezondheid van de deelnemers. Daarbij in acht nemend het risico dat bij een vaststelling van het virus bij een bezoeker het event mogelijk in quarantaine zou moeten.

ISPConnect zou op CloudFest voor de zesde keer zijn Dutch Night houden. De brancheorganisatie is teleurgesteld, maar staat achter het besluit van CloudFest. 'We hadden meer aanmeldingen dan ooit tevoren en het zag er leuker uit dan ooit tevoren. Balen. Duizend keer balen', aldus de organisatie in haar verklaring. Zij stelt verder naar alternatieven te zoeken om voor de leden nog een netwerkmoment te organiseren.

Doorgaan: ja of nee?

CloudFest is het niet het eerste ict-event dat wordt afgeblazen vanwege het corona-virus. Eerder al ging MWC2020 niet door, alsook Infor Inspire London van bedrijfssoftwareleverancier Infor, HP Reinvent in Anaheim en gamingbeurs GDC in San Francisco.

Andere evenementen, zoals Infosecurity.be, Data & Cloud Expo in Brussel, Twenty2X in Hannover, KubeCon 2020 in Amsterdam en Zorg & ICT in Utrecht gaan vooralsnog wel door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-02T13:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.