T-Systems zet Lenovo LOC-A in voor Telekom Cloud

De Duitse automatiseerder T-Systems brengt een nieuw product van Lenovo onder in zijn Open Telekom Cloud. Het betreft de net gelanceerde Lenovo Open Cloud Automation (LOC-A). LOC-A is een platform toegesneden op cloudinfrastructuren die werken met Kubernetes, Red Hat OpenShift, OpenStack en VMware Cloud Foundation.

T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom, heeft wereldwijd dertig datacenters waar bedrijfskritische applicaties draaien op 65.000 virtuele machines voor grote zakelijke klanten. Dit soort grote it-concerns alsook telco's merken dat klanten snel willen profiteren als op korte termijn de 5G-markt losbreekt. Zij willen niet alleen een geavanceerde en cloud-gebaseerde it-infrastructuur maar ook gedecentraliseerde edge computing capaciteit voor hun 5G-toepassingen. Het beheren en schalen van deze nieuwe infrastructuur vormt een grote uitdaging voor deze dienstverleners.

Volgens Lenovo is LOC-A een end-to-end cloudautomatiseringsplatform voor een gedistribueerde cloudinfrastructuur met ondersteuning voor Kubernetes, Red Hat OpenShift, OpenStack en VMware Cloud Foundation. Het betreft een enkel platform en één architectuur die edge-computingoplossingen vanaf één plek implementeert, automatiseert en beheert. De LOC-A-oplossing combineert de voordelen van een openbare cloud, waaronder snelle schaalbaarheid, flexibiliteit en hoge servicesnelheid, met de voordelen van een privé-cloud zoals gegevensbescherming en beveiliging, aldus het Chinese ict-concern.

Open cloud

T-Systems biedt sinds het voorjaar van 2016 naast private cloudoplossingen de Open Telekom Cloud, een publieke cloudinfrastructuur gebaseerd op OpenStack-technologie met open standaarden. Met deze infrastructure-as-a-service wil de dienstverlener een Europees alternatief bieden voor grote Amerikaanse cloud-aanbieders, zoals Amazon Web Services (AWS), Azure en Google Cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-03T14:05:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.