KubeCF-project onderdeel van Cloud Foundry

Cloud

De Cloud Foundry Foundation heeft KubeCF als beginnend (incubating) project opgenomen in het Cloud Foundry-platform. De software is een opensourcedistributie van de Cloud Foundry Application Runtime (CFAR) en draait boven op Kubernetes. De software komt bij Suse vandaan nadat dit bedrijf in 2016 onder meer Helion Open Stack van HPE overnam.

KubeCF maakt het mogelijk om Cloud Foundry-applicaties in te richten als containers. Suse heeft de software ‘rijp’ gemaakt voor de markt en beschikbaar gesteld aan de opensourcegemeenschap.

Thomas di Giacomo, president of Engineering and Innovation bij Suse, zegt ingenomen te zijn met de nieuwe positie van KubeCF en de steun van de Cloud Foundry Kubernetes Special Interest Group. ‘Nu het onderdeel uitmaakt van Cloud Foundry kan dit project beschikbaar komen voor een bredere groep en zorgt dit ervoor dat deze belangrijke technologie zich ontwikkelt op de beste manier voor iedereen.’

Chip Childers, cto bij Cloud Foundry Foundation, zegt dat het een component miste om de CFAR te gebruiken voor een containerplatform. ‘Met KubeCF vullen we dit gat op en bouwen een repository met alle componenten van CFAR in één distributie.’

Cloud Foundry maakt het mogelijk heel snel native cloud-applicaties te ontwikkelen. Het wordt gedragen door de grootste technologiebedrijven in de wereld, waaronder Dell Technologies, IBM, Microsoft, SAP en Vmware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-23T16:34:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.