Proact: Van Liempt neemt stokje van Dekker over

Mark van Liempt, directeur Proact Benelux

Proact Benelux staat per 1 mei onder leiding van Mark van Liempt. Daarnaast treedt hij toe tot het managementteam van de groep. Huidig (mede)directeur Sander Dekker verlaat de organisatie. Hij is oprichter van Nederlandse Proact-tak en wil na de zomer weer een nieuwe onderneming in de ict-sector starten.

Mark Van Liempt richtte samen met zijn broer Jan in 2003 PeopleWare op. De managed services provider werd in 2019 verkocht aan Proact. Op dat moment vormde PeopleWare een team van 220 medewerkers. dat 170 klanten in de Benelux bediende.

Sinds de overname vormden Van Liempt en Dekker samen de directie voor de Benelux-organisatie. Dekker besluit nu om af te treden. Hij zegt dat het ondernemersbloed in hem stroomt waar het niet kan gaan. ‘Nu de integratie met PeopleWare op rolletjes loopt en er met Van Liempt een goede opvolging beschikbaar is, is het tijd om een nieuwe richting in te slaan’, zegt Dekker. Hij focust zich deze zomer eerst op zijn familie. Daarna is hij van plan om een eigen onderneming in de ict-branche te starten.

Integratie

Van Liempt blijft dus bij Proact aan boord als directeur voor de Benelux. Hij moet de integratie tussen Proact Benelux en PeopleWare afronden. Dit moet op 1 januari 2021 zijn voltooiing beleven.

‘De operationele activiteiten zijn per 1 mei samengevoegd’, vertelt Van Liempt. ‘Het samenbrengen van de bedrijven was betrekkelijk eenvoudig omdat de activiteiten complementair zijn. De culturen liggen dicht bij elkaar, maar vanzelfsprekend wordt veel aandacht besteed aan de teamvorming. Dit om tot één geïntegreerde dienstverlening te komen.’ Verder wil de topman het applicatielandschap van Proact Benelux dit jaar synchroniseren.

Proact Benelux heeft 350 medewerkers in dienst, verspreid over kantoren in Nederland (Utrecht en Schiphol-Rijk) en het Belgische Diegem. Van Liempt wil het bedrijf een toonaangevende dienstverlener voor de middenmarkt in beide landen maken en dit daarna uitbreiden naar andere markten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-29T13:52:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.