Brits kabinet bouwt aan erp-platform in de cloud

Het Britse kabinet wil eindelijk zaak maken van het opfrissen en naar de cloud brengen van zijn enterprise resource planning (erp)-software. Het gaat dan om toepassingen voor financiën, personeelszaken, salarisverwerking en inkoop.

In een eerste tender (15 miljoen pond) zoekt de Cabinet Office naar een adviespartij die meehelpt de centrale overheids-erp in een software-as-a-service-model te gieten. Uiteindelijk moet er een zogeheten Single Operating Platform ontstaan waarvan alle departementen gebruik moeten maken. Het softwareportfolio wordt daarbij beperkt tot drie hoofdsmaken: Oracle, SAP en Workday. In de tenderprocedure worden de leveranciers van software gescheiden van de ict-dienstverleners die de software-oplossingen uiteindelijk implementeren en configureren.

Er zijn al proefprojecten afgerond met Workday (bij de Government Commercial Organisation) en Oracle Cloud Fusion Financials (bij de Home Office). De nieuwe architectuur van het erp-cloudplatform moet wel zijn gebaseerd op open standaarden en api's waardoor eventuele aanvullende applicaties makkelijk zijn te koppelen. De Britse overheid gebruikt bijvoorbeeld ook nog MHR Integra (salarisverwerkingsoftware), Unit4 Agresso en Microsoft.

Het SOP2SaaS-programma moet ergens in 2021 worden afgerond. Het cloud-erp-platform moet zorgen voor een efficiëntere workflow en kostenbesparingen op het softwaregebruik, hoop de Britse regering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-30T11:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.