HPE komt met nieuw merk en softwareportfolio

Focus ligt op edge computing en hybride it

Hewlett Packard Enterprises

Hewlett Packard Enterprise (HPE) komt met een nieuw softwareportfolio dat focust op edge computing en hybride it. Het nieuwe portfolio, dat de naam HPE Ezmeral draagt, bundelt containerorkestratie en kunstmatige intelligentie.

Dit maakt HPE-ceo Antonio Neri bekend tijdens een virtuele versie van HPE Discover. HPE Ezmeral is volgens HPE een compleet portfolio met containerorkestratie en -management, kunstmatige intelligente en machine learning wat moet leiden tot kostenbeheersing en it-automatisering. ‘Hiermee vergroten organisaties hun flexibiliteit en efficiency en halen ze bovendien meer waardevolle inzichten uit hun data’, aldus de onderneming.

Met het nieuwe portfolio zet HPE edge computing en hybride it centraal in zijn productportfolio. In 2017 maakten oud-ceo Meg Whitman en huidig ceo Antonio Neri al bekend dat deze twee pijlers de uitgangspunten zouden worden van het bedrijf. 

Edge-to-cloud paas-strategie

Het HPE Ezmeral-portfolio speelt dus een belangrijke rol in de edge-to-cloud platform-as-a-service-strategie van HPE. Vandaag introduceert HPE ook nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten die moeten zorgen voor meer flexibiliteit, lagere kosten en een consistente cloudervaring op iedere plek. Zowel het containerplatform als de technologie op het gebied van machine learning komen via HPE GreenLake beschikbaar als clouddienst. Daarmee biedt HPE naar eigen zeggen nog meer snelheid en eenvoud voor gecontaineriseerde applicatieontwikkeling en devops-flexibiliteit in de levenscyclus wat betreft machine learning.

De containersoftware biedt concreet de flexibiliteit om gecontaineriseerde applicaties te implementeren en te beheren op iedere schaal en via iedere infrastructuur. Denk hierbij aan datacenters, co-locatie-faciliteiten, meerdere publieke clouds en aan de ‘edge’. Trots is Neri ook op het feit dat organisaties zowel cloud native als niet-cloud native-applicaties kunnen draaien in containers zonder kostbare ‘refactoring’. Dit laatste betreft het moeten herschrijven van de bestaande broncode om de leesbaarheid, herbruikbaarheid of structuur te verbeteren zonder de betekenis of het gedrag ervan te beïnvloeden.

De machine-learning software maakt gebruik van containerisatie om de levenscyclus van het machine learning-model ‘on premise’, in de publieke cloud, in de hybride cloud en in edge-omgevingen te stroomlijnen. De oplossing introduceert een devops-achtig proces om machine learning-workflows te standaardiseren en ai-implementaties te versnellen. Het voordeel hiervan is dat organisaties datawetenschapsprojecten sneller kunnen afronden, datasilo’s kunnen elimineren en van pilot tot productie soepel kunnen schalen. Bovendien voorkomen ze extra kosten en risico’s door data niet te hoeven verplaatsen, aldus HPE.

Verkrijgbaarheid

Antonio Neri over corona en racisme

Tijdens zijn presentatie blijkt dat Antonio Neri zelf getroffen is door het coronavirus. Hij is herstellende en voelt zich na twee weken quarantaine een stuk beter. Hij noemt het essentieel dat mensen het virus serieus nemen. Ook gaat hij in op de bedrijfsmatige consequenties van het virus en vertelt hij dat juist in deze tijd HPE de investeringen in r&d verdubbelt. Om welk bedrag het handelt, laat hij in het midden.

Wat betreft de Black Lives Matter-beweging geeft hij aan dat racisme onacceptabel is en dat HPE hier een grote rol in moet en wil spelen. Zo richt het bedrijf een diversity-counsil op en deelt het bedrijf zijn diversiteitscijfers.

De toekomst ziet Neri tot slot positief tegemoet. 5G-integratie en cloud native-oplossingen zijn hierbij speerpunten. Ook focust de onderneming zich op micro-branches, oftewel: thuiswerkplekken en om deze te voorzien van de juiste hardware- en software-apparatuur.

Antonio Neri

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-23T17:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.