Vektis over op IBM Db2 Warehouse

Cloud

Vektis uit Zeist, centrum voor businessintelligence in de zorg, stapt voor zijn dataverwerking over naar de IBM Cloud. Voortaan wordt gebruik gemaakt van IBM Db2 Warehouse. Het niveau van de beveiliging en de dataprivacy waren voor deze keuze doorslaggevend. Ook qua kosten, schaalbare performance en flexibiliteit viel IBM gunstig uit. Dankzij IBM Db2 Warehouse in de cloud kan Vektis veilig en gecontroleerd werken met grote hoeveelheden data.

Vektis en IBM hebben gezamenlijk de implementatie gedaan. Axians (voorheen Kadenza) was betrokken bij de inrichting van de datavirtualisatie-laag en de business intelligence tooling. Axians deed ook de implementatie van Cognos en SAS. Het platform wordt gehost bij IBM in het Frankfurt Cloud Datacenter. Alle gegevens worden versleuteld opgeslagen, zodat ze nooit naar een individu herleidbaar zijn.  

Het datawarehouse van Vektis bevat alle data uit zorgdeclaraties in Nederland. Herman Bennema, algemeen directeur van Vektis: 'Op basis van deze data maken we informatie voor zorgverzekeraars, zorgaanbieders en andere partijen in de zorg, waarmee zij op hun beurt keuzes kunnen maken voor goede en betaalbare zorg. We willen daarbij snel kunnen inspelen op de vragen van onze klanten. Om dit te realiseren moeten we de data realtime kunnen analyseren en verwerken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-05T10:32:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.